Vai vēderprese palīdz atbrīvoties no "riepiņas" jeb 8 izplatītākie fitnesa mīti

Vai tu domā, ka ūdens palīdz ķermenim izvadīt toksīnus? Vai ka pirms treniņa noteikti jāizstaipās? Uzzini patiesību par izplatītākajiem fitnesa mītiem!

Skriešana un spēka treniņi patiesībā lieliski papildina viens otru.

FOTO: Shutterstock.com

Skriešana un spēka treniņi patiesībā lieliski papildina viens otru.

1.    Ūdens dzeršana palīdz zaudēt svaru

Daudzi regulārai ūdens dzeršanai piedēvē visdažādākos labumus – tas izlīdzinot sejas toni un izvadot no ķermeņa toksīnus. Vēl viens izplatīts mīts vēsta, ka ūdens novēršot izsalkuma sajūtu. Taču zinātnisku pierādījumu šādiem apgalvojumiem nav. Ja arī zaudēsi svaru, visdrīzāk, par to būs jāpateicas biežajiem skrējieniem no virtuves uz tualeti.


2.    Pirms sportošanas noteikti jāizstaipās, lai nesavainotos

Staipīšanās pēc treniņa nāks tev par labu, bet pirms tam tā nepalielinās tavas fiziskās spējas. Tieši otrādi, dažos pētījumos pierādījies, ka izstaipīšanās destabilizē muskuļus un padara tos negatavus intensīvai fiziskai slodzei, piemēram, svaru cilāšanai. Tā vietā sāc treniņu ar aktīvu iesildīšanos.

 

3.    Svaru cilāšana padara tevi masīvu
Ja līdz šim esi izvairījusies no svaru zāles, baidoties kļūt par Halku, vari vairs nebaidīties! Testosterons ir galvenā atslēga muskuļu audzēšanai. Vīriešā organismā tā ir 20 līdz 30 reizes vairāk nekā sievietes, tāpēc viņiem ir daudz vieglāk iegūt muskuļus. Lai līdzinots Arnoldam Švarcenegeram, jāiegulda nopietns darbs – tas nenotiek pats no sevis. Vislabākos rezultātus gūsi, ja neaizmirsīsi arī par kardio treniņiem.

 

4.    Sporta krūšturi nepieciešami komfortablai sportošanai
Ne tikai! Tie arī pasargā krūtis no  noslīdēšana, pie kā vainojams ne tikai vecums un gravitācija, bet arī aktīva kustēšanās, piemēram, skriešana vai aerobika. Sporta krūšturus jānomaina ik pēc pusgada vai gada.

 

5.    Karsta vanna palīdzēs pret muskuļu sāpēm

Reklāma
Reklāma

Ārsti tomēr uzskata, ka ar šādu problēmu labāk cīnīsies vēss ūdens. Kad tu nodarbojies ar sportu, asinsvadi paplašinās un tādā stāvoklī paliek vēl vismaz stundu pēc treniņa. Muskuļu sāpes tu pieredzi tad, kad tavos muskuļos caur paplašinātajiem asinsvadiem nokļūst pienskābe. Taču aukstums liek asinsvadiem sarauties, kas kavē pienskābes uzkrāšanos.

 

6.    Skriešana un spēka treniņi nav savienojami

Pilnīgas mulķības! Skriešana palīdz veidot lielāku muskuļu masu ķermeņa apakšdaļā. Tas gan nenozīmē, ka svaru cilāšanu var aizvietot ar skriešanu, nebut ne. Taču, apvienojot abas slodzes, noteikti iegūsi labākus rezultātus nekā ievērojot tikai vienu.

 

7.    Hanteļu izmantošana kardio treniņos sadedzina vairāk kaloriju
Tā ir taisnība, taču atšķirība nav tik liela, lai būtu vērā ņemama. Diez vai nelielais papildu kaloriju skaits atsver elkoņu un plecu savainojumu risku, ja nebūsi to darījusi pareizi. Tā vietā palielini ātrumu vai pretestību uz skrejceliņa vai eliptiskā trenažiera.

 

8.    Vēderpreses palīdzēs atbrīvoties no “riepiņas”

Ja tev ir augsts ķermeņa tauku procents, tad vēdera muskuļi nebūs saredzami zem tauku slāņa. Rūgtā patiesība ir tāda, ka nav iespējams atbrīvoties no taukiem tikai uz vienas ķermeņa zonas. Lai tiktu pie plakana vēdera, tev nāksies samazināt tauku procentu ķermenī, un tam būs vajadzīgi kardio un spēka treniņi. 

 

Informācija no ziņu portāla Kasjauns.lv