8 idejas, kā pavadīt brīvdienas interesanti un lietderīgi

Janvāris ir īstais brīdis, lai atpūstos no decembra darbu gūzmas – dāvanu pirkšanas, mielasta gatavošanas un ballīšu plānošanas. Tas ir mirklis, lai atvilktu elpu un atjaunotu spēkus pirms nākamā gada iestāšanās. Kā aizpildīt brīvās dienas, lai nenāktos garlaikoties? 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Aizdevējs Ondo.lv ir apkopojis 8 idejas, kā šo laiku pavadīt interesanti un lietderīgi!


1. Izved pastaigā patversmes suņus
Dodies ciemos uz dzīvnieku patversmi un sasildi kāda ķepaiņa sirdi, izvedot to pastaigā. Patversmes priecāsies arī, ja ziedosi to iemītniekiem segas, lai silti būtu ne tikai sirdij, bet arī ausīm un astēm.
 

2. Sarīko omulīgu vakaru mājās
Ja laika apstākļi aiz loga neizrāda labvēlību, noorganizē mājīgu pasēdēšanu iekštelpās: 

  • uzvāri karstu šokolādi ar kanēli un putukrējumu;
  • izvēlies filmas kino maratonam – ziemai piestāvēs, piemēram, visas septiņas Harija Potera daļas vai klasika – Bezgalīgais stāsts;
  • notraus putekļus no galda spēlēm un uzaicini draugus uz sacensībām. 

3. Uzraksti vēstuli
Papīra vēstuļu rakstīšanai piemīt maģija, ko elektroniskais pasts nespēj aizstāt. Atvēli mirkli, lai apkopotu domas un aizrakstītu kādam no saviem draugiem vai ģimenes locekļiem garu, sirsnīgu vēstuli.
 

4. Pavadi dienu mežā
Paņem slēpes, slidas vai ragaviņas un dodies brīvā dabā. Spirgtais ziemas meža gaiss un priežu smarža atsvaidzinās domas un atjaunos Tavas enerģijas rezerves pēc svētku svinēšanas. 
 

Reklāma
Reklāma

 

5. Veic ģenerāltīrīšanu mājoklī
Janvāris ir lielisks laiks, lai atbrīvotos no nederīgām lietām. Ja tīrot plauktus atrodi labi saglabātas mantas vai apģērbu, kas pašam vairs nav vajadzīgs, ziedo tos labdarībai, piemēram, veikalā Otrā elpa vai citviet.
 

6. Sadraudzējies ar grāmatu
Aiz loga krīt sniegpārsliņas, Tev vienā rokā ir karsta dzēriena krūze, otrā – grāmata. Vienalga vai Tev tuvāks ir jaunākais dižpārdoklis, vai literatūras klasika – lasīšana būs brīnišķīga nodarbe ziemas brīvdienām. Ir pat izpētīts, ka cilvēki, kuri daudz lasa, vecumdienās saglabā labāku atmiņu un asāku prātu.
 

7. Velti laiku jauniem projektiem
Ja iekšējais darbaholiķis svētkos nejūt mieru, pieķeries kādam radošam, personiskam projektam. Varbūt Tu jau sen vēlējies uzsākt blogu vai pieteikties ģitārspēles kursiem, taču nevarēji atrast tam laiku?  
 

8. Palutini sevi ar SPA procedūru
Atjaunojoša sejas vai ķermeņa maska, aromātiska pelde vannā un mīļotā cilvēka sniegta masāža atbrīvos Tevi no stresa, ieaijājot īstā brīvdienu harmonijā!


Ondo.lv novēl Tev omulīgas un pozitīvām emocijām piepildītas svētku brīvdienas!