Par astoņgadīga dēla pamešanu ārā pie spēļu zāles tēvam draud naudassods

Valsts policija uzsākusi administratīvo lietvedību pret astoņus gadus veca zēna tēvu, kurš trešdien, 10.janvārī, Purvciemā aizrāvās spēļu zālē un uz stundu aizmirsa ārpusē savu dēlu, ziņo portāls LSM.lv. Par vientuļo puiku policijai ziņoja garāmgājēja.

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sievieti pārsteigusi cilvēku vienaldzība. Visi zēnu redzēja, vairāki cilvēki puisēnu fotografēja, taču neviens nepiegāja un nevaicāja, kas noticis un kāpēc zēns ir viens.  
 

Lasi arī: Internetā Sašutumu izsauc bilde ar mazu puisēnu, kurš aukstumā pie "Fēniksa" stundu gaida tēti
 

Valsts policijas Teikas iecirknī apliecināja, ka uz zvanu reaģējuši nekavējoties. Uztraucies bērns nav spējis aprakstīt, kā izskatās tētis, kurš spēlē zālē. Tāpēc ar apsardzes atļauju zēns ienācis līdzi un tēti parādījis.

“Puika parādīja uz vīrieti, kurš tajā brīdī spēlēja aparātus. Viņam tika uzdots jautājums, kāpēc viņš tā atstājis savu mazgadīgo bērnu, uz ko viņš atbildēja, ka bija pārliecināts, ka uzspēlēs piecas minūtes, bet zaudēja laika izjūtu,” stāstīja policijas Teikas iecirkņa priekšnieks Sergejs Galilejevs.

Policija uzsākusi administratīvo lietvedību, pieprasījusi videonovērošanas kameras ierakstus un arī izteikusi pateicību garāmgājējai, kas zvanīja.

Tā kā zēnam ir astoņi gadi, pēc likuma viņš uz ielas arī astoņos vakarā drīkstēja atrasties viens. Jau septiņgadnieki drīkst būt laukā līdz desmitiem vakarā vieni paši.

Lieta ierosināta par emocionālo vardarbību.

Reklāma
Reklāma

Spēļu zālē, kuras apsargs atrodas burtiski otrā pusē stiklam un, visticamāk, redzēja zēnu, gan notikušo nekomentē. Policija sola izvērtēt arī spēļu zāles darbinieku atbildību un to, vai viņi redzēja zēnu. Garāmgājēju atbildību gan vērtēt nevar - ar likumu tas nav noteikts, skaidro Teikas iecirkņa priekšnieks Sergejs Galilejevs.
 

Visu rakstu lasiet Lsm.lv