Meklējam slēpes! Slēpošanas trases plāno sākt darbu

Tie, kuri ziemā izbauda kalnu slēpošanas priekus, pirmo reizi šoziem var meklēt sniega bikses, cimdus, zeķes, zābaciņus un sēžot pie datora, vērot, kuras no Latvijas slēpošanas trasēm sāk pūst sniegu un gaidīt ciemos aktīvās atpūtas cienītājus.

FOTO: Shutterstock.com

Protams, tas būs iespējams vien tad, ja piepildīsies laika pareģotāju prognozes par pietiekami zemu gaisa temperatūru. Sniegu šādā laikā iespējams ražot, ja diennakti gaisa temperatūra ir no -3 grādiem.


Cēsu apkārtnē Cīrulīšu pagastā esošā atpūtas kompleksa "Žagarkalns" pārstāvis Vadims Kameņevs stāsta, ka līdz šim 7.janvārī bija vienīgā diena, kad atpūtas kompleksā "Žagarkalns" bija iespējams ražot sniegu. Lai būt iespējams ražot sniegu, nepieciešama pietiekami zema gaisa temperatūra. Ja vēlies doties uz šo trasi, vēro vebkamerās aktuālo situāciju.
 

Talsu novada "Dziļlejās" esošā "Kamparkalns"  prognozē, ka arī šī slēpošanas trase apmeklētājiem šajā nedēļas nogalē varētu būt pieejama, ja meteoroloģiskās prognozes apstiprināsies.  Izmaņām un vebkamerai  seko šajā lapā.

Engures novada Dižkalnos esošā atpūtas kompleksa "Milzkalns"  apmeklētājiem varētu būt pieejama nedēļas nogalē, ja būs sinoptiķu solītie "mīnusi". Šajā trasē sniega pūtējus iespējams darbināt, tiklīdz gaisa temperatūra nokrītas līdz -2 vai - 2,5 grādiem. Vai ir sniegs, skaties šajā lapā


"Ozolkalns" sociālajā tīklā Facebook izvietotā informācija liecina, ka tā pirmā trase tiks atvērta nākamnedēļ trešdien, 17.janvārī, plkst.14, ja laika prognoze būtiski nemainīsies. Sākumā varētu darboties ""Zaļā trase" un krēslu pacēlājs. Šeit roku uz pulsa var turēt, sekojot viņiem sociālajos kontos.

Reklāma
Reklāma


"Smeceres sils"  vadītājs Gunārs Ikaunieks stāsta, ka 11.decembrī sāks ražot mākslīgo sniegu, kam nepieciešami vismaz -4 grādi, bet trases varētu sākt darboties svētdien.  Sākotnēji trase varētu būt kilometru gara.  Kas notiek šajās trasēs, var vērot mājas lapas vebkamerā.