Latviešu slavenības bērniem dod gan retus un mūsu ausīm neierastus vārdus, gan arī klasiku

Kuplā skaitā šogad slavenību ģimenēs dzima meitas un dēli. Un itin bieži viņiem lika līdz šim reti dzirdētus vārdus.

2017. gada mazuļi tikuši pie skaistiem un skanīgiem vārdiem.

FOTO: Shutterstock.com

2017. gada mazuļi tikuši pie skaistiem un skanīgiem vārdiem.

Irbem 50 gados ģimenes pieaugums
Latvijas hokeja leģenda Artūrs Irbe ar jauno sievu Madaru Irbi kļuvuši par vecākiem pirmajai kopīgajai atvasei. Dēlam dots vārds Pauls Teodors.

Par Latvijas hokeja izlases “Mūri” aizvien dēvētais Artūrs Irbe, kam 2. februārī bija 50 gadu jubileja, šajā dzīves posmā bauda otro jaunību savas jaunās sievas Madaras Irbes apskāvienos un no jauna nododas rūpēm par maziem bērniem – gan auklējot jaundzimušo dēlu, gan gādājot par laulātās draudzenes atvasēm no iepriekšējām attiecībām.

Apņemot sievu, Artūrs Irbe tika pie jaunas ģimenes, kļūstot par patēvu laulātās draudzenes bērniem no iepriekšējām attiecībām – deviņus gadus vecajam dēlam Aleksim un meitai Alisei (8). Artūra Irbes vecākie bērni jau ir lieli. Meita Anita Irbe pirms pusotra gada izgāja pie vīra, apprecoties ar basketbola kluba “VEF Rīga” mūzikas direktoru Edgaru Augstkalnu. Savukārt dēlu Ati leģendārais hokeja vārtsargs pagājušajā rudenī pavadīja uz Ameriku, kur Ziemeļkarolīnā jaunietis iestājās Elonas Universitātē.

 

Simsonam jau ceturtā meita

Ziemassvētku vakarā TV un pasākumu vadītājs Armands Simsons ar sievu Ivetu iepriecinājis savus sociālās vietnes “Instagram” sekotājus, pavēstot, ka nu viņiem mājās ir četras meitas. Jaundzimusī nodēvēta par Odriju Pērli. Simsonu ģimenē jau bija trīs meitas: Patrīcija Paula, Eimija Pola un Heidija Petra.
“Sveicieniņi Ziemīšos no Simsoniņiem. Pirmie tik kuplā skaitā,” vēstīja ģimenes galva.


Anžem trešais
Latvijas Nacionālā teātra aktieris Uldis Anže un viņa sieva Olga Baiba Anže 6. janvārī kļuva par vecākiem otrai kopīgajai atvasei.
Jaundzimušo Uldis un Olga Baiba nosauca par Teodoru Oto. Skatuves mākslinieka ģimenē aug arī divus gadus veca meita Elza Gerda. Ar mīļoto Anže gredzenus mija 2014. gada otrajā pusē.
Uldim Anžem šī ir otrā laulība. Viņa pirmā sieva bija tagadējā TV3 ziņu vadītāja Kristīne Anže, ar kuru ir kopīgs dēls Rūdolfs.

 

Leiškalniem jau seši mazbērni
Šā gada maijā pasaulē nāca Jēkaba Leiškalna un viņa sievas Santas dēls Alberts, kas ir Anitas Leiškalnes un viņas vīra Kārļa Leiškalna sestais mazbērns.
Nu atvases ir visu Leiškalnu bērnu ģimenēs. Jēkaba dvīņumāsas Dārtas un viņas vīra Jura Fogelsona ģimenē aug dēls Marks un meita Emīlija. Vidējās meitas “Mākslai vajag telpu” direktores Katrīnas Jaunupes un viņas vīra basketbola kluba “VEF Rīga” valdes priekšsēdētāja Edgara Jaunupa ģimenē ir dēls Karls, bet vecākās meitas Gunas Leiškalnes-Rokk un igauņu uzņēmēja Janno Rokk ģimenē ir meitas Sofija Rasma un Paula. 

 

Bulim Jaungada bērns

Aktiera Andra Buļa un viņa sievas Ilzes Bules ģimene 2017. gada pirmajā dienā kļuva kuplāka.
TV seriāla “Viņas melo labāk” aktieris Andris Bulis sarunā ar žurnālu “Kas Jauns” sacīja, ka meitai dots vārds Alise. Andris laulībā ar Ilzi dzīvo vairāk nekā desmit gadus, un sievu viņš noskatīja, kad vēl bija trešā kursa students. Abi audzina arī dēlu Markusu.


Pujāta puikam divi vārdi

Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts un viņa sieva Marta Aniņa marta sākumā sagaidīja pasaulē nākam pirmo kopīgo mazuli.
Par skaisto dzīves notikumu aktieris paziņoja sociālajā vietnē Facebook: „Sitiet bungas, mani mīļie! Paldies visai dzemdību nodaļas komandai – dakterei Krieviņai, vecmātei Ivetai, visiem, visiem. Pasaulē nācis Rojs Kristers Pujāts.” 
No iepriekšējās laulības aktierim ir divi pieauguši dēli – Kristaps un Madars.

 

Latviešu supermodelei dēls

Pirmā latviete, kas kļuva par “Victoria’s Secret” reklāmas seju, – modele Ieva Lagūna pasaulē laidusi savu pirmdzimto.
Latviešu modele sociālajos tīklos publicēja fotogrāfiju ar mazuli un atklāja savas emocijas pēc kļūšanas par mammu: „Nekad iepriekš nebiju izjutusi šādu mīlestību. Tik tīru, nebeidzamu, pilnu cerību, aizsargājošu, dabisku, tik pilnīgu un nevainojamu.

Jūtos patīkami satraukta, beidzot viņu satiekot. Vēlētos, kaut uz brīdi varētu apturēt laiku. Cenšos tvert katru mirkli, kas mums ir dots piedzīvot kopā. Es nekad vēl nebiju tā raudājusi un smējusies, kā to darīju, kamēr viņu gaidīju. Sapņošana dienas laikā vēl nekad nebija bijusi tik skaista. Jūtos tik pasakaini, viņu satiekot.”
Bērns nācis pasaulē dabīgās dzemdībās, kas ilgušas 23 stundas. Turklāt dēls piedzimis Ievai ļoti īpašā datumā – 24. janvārī, kurā dzimšanas dienu svin arī viņas mamma un māsa.

 

Maratam Milians

Kādā ģimeniskā noslēpumā publiski padalījies Renārs Kaupers, atklājot, ka mūziķis Marats Ogļezņevs kļuvis par tēvu.
Kad Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” pasniegšanas ceremonijā 28. februārī uz skatuves tika uzsauktas grupas “Prāta vētra” un “Musiqq”, lai tās mūziķiem pasniegtu balvu par dziesmu “Debesis iekrita tevī”, grupas “Prāta vētra” mūziķis Renārs Kaupers izpļāpājās par pavisam priecīgu notikumu – šā hita autors Marats Ogļezņevs no grupas “Musiqq” pavisam nesen kļuvis par tēti dēlam, kuram dots vārds Milians. Mazais piedzima 6. februārī un ģimenē ir pirmdzimtais.

Reklāma
Reklāma


Tālbergam Rūbens
LNT laika ziņu moderatora un mūziķa Kristapa Tālberga un viņa sievas Karīnas ģimenē piedzima dēls.
Par to, ka Tālbergu ģimene kļuvusi kuplāka, laimīgais tēvs sabiedrību informēja 19. jūlija rītā sociālajā tīklā Instagram. Vēstot par priecīgo notikumu ģimenē, Kristaps bilda, ka savam pirmdzimtajam Tālbergi devuši vārdu Rūbens.

 

Dvinska dzemdējusi meitu

Ar sava pirmdzimtā bērna attēlu sociālajā tīklā Instagram šogad padalījās Rūta Dvinska, kas zināma kā LNT laika ziņu moderatore.
Rūta Dvinska ar vīru LNT “900 sekundes” moderatoru Kasparu Dvinski savu pirmdzimto meitu Grietu sagaidīja augusta sākumā. Tikai dažus mēnešus pēc mazulītes piedzimšanas, novembrī, ģimene jau devās pirmajā ārzemju braucienā – uz Kanāriju salām.

 

Ritovai arī otrs – puika
Mūziķes Martas Ritovas ģimenē 12. martā piedzima dēls Pēteris.
Martas un viņas vīra mārketinga komunikāciju aģentūras speciālista Raimonda Cipes ģimenē jau aug dēls Indriķis, kas pērnā gada oktobrī atzīmēja gada jubileju. Mūziķe ar savu mīļoto vīrieti Raimondu Cipi apprecējās 2014. gada septembrī. Oficiāli viņa pārgājusi vīra uzvārdā, taču uz skatuves joprojām sevi piesaka kā Martu Ritovu.

 

Modelei Slejai otrs bērns
Raidījuma “Te!” kādreizējā vadītāja, modele Māra Sleja ar vīru Mārtiņu Sleju sagaidījuši pasaulē otro atvasi. Pāra meitai Tesai nu ir mazs brālis, ko vecāki nosaukuši par Knutu.
Māra savulaik bija viena no populārākajām modelēm Latvijā un pirms salaulāšanās ar vīru bija pazīstama kā Māra Kampernova. Ar ekstrēmo sporta veidu entuziastu Mārtiņu Sleju, kas nodarbojas ar skeitparku projektēšanu un būvniecību, modele laulību reģistrēja 2014. gada nogalē, bet pēc dažiem mēnešiem kļuva par māmiņu pirmdzimtajai meitai Tesai.

 

Biedriņš – daudzbērnu tēvs
Bijušā NBA basketbolista Andra Biedriņa laulātā draudzene Madara Biedriņa 17. jūlijā vīram dāvāja trešo atvasi.
Andra un Madaras meita pasaulē nāca Rīgas Dzemdību namā 17. jūlijā. Dēlam Emīlam ir seši gadi, savukārt meita Elizabete 5. janvārī svinēs savu trešo dzimšanas dienu. Vecāki jaundzimušajai devuši vārdu Jasmīna.
Savulaik populārā TV šova “Latvijas princese” dalībniece Madara Grīnberga un basketbolists Andris Biedriņš sāka satikties 2009. gadā, bet 2012. gada jūnijā viņi kļuva par laulātu pāri.

 

Caune meitu nosauc par Lilī

Latviešu modele Karlīna Caune 6. jūnijā kļuva par māmiņu meitai.
Laimīgā māmiņa sociālajos tīklos publiskoja foto, kur redzams, kā mazulīte guļ savā gultā rotaļu zvēriņu ielenkumā. „Lilī un viņas zoo” – tā attēlu parakstīja Karlīna Caune, kas kopā ar ģimeni – vīru zviedru Ludvigu un meitu – dzīvo Zviedrijā. Nepilnu pusgadu pēc meitas piedzimšanas Caune jau bija lieliskā fiziskā formā un ar vīru un atvasi baudīja eksotisku atpūtu Meksikā.

 

Mennikai Edvarts Jēkabs
Valmieras Drāmas teātra aktrise Māra Mennika un viņas dzīvesbiedrs Māras teātra direktors un producents Niks Ērglis 31. maijā pasaulē nākušo dēlu nosaukuši par Edvartu Jēkabu. 
Māra un Niks kopā ir jau 18 gadu. Abi ir arī divu meitu – Rutes Nikolas un Rasas Saules Esteres – vecāki. Savulaik viņa žurnālam “100 labi padomi” atklāja savu skatījumu par ģimeni ar brīnišķīgu salīdzinājumu: „Uzskatu, ka ģimene tiešām ir īstenais Noasa šķirsts, vieta, kur vari patverties, būt kopā ar mīļajiem.”

 

Bičevskim Beatrise
Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Māris Bičevskis pasaules čempionāta laikā kļuva par tēvu otrajai meitai.
Bičevskis 2014. gadā mija gredzenus ar Elīnu Kārkliņu, un 2015. gada martā viņiem piedzima meita Stefānija. Savukārt viņas māsiņa, ko laimīgie vecāki nosauca par Beatrisi, pasaulē nāca tieši pasaules hokeja čempionāta laikā, 11. maijā. Māris izlaida vienu spēli, lai būtu kopā ar sievu un atvasēm.


Gobziņam jau ir trīs meitas
Mūziķis un dīdžejs Roberts Gobziņš (53) oktobra vidū kļuva par tēvu jau trešajai meitai.
Gobziņu ģimenes jaunākajai atvasei dots vārds Jūlija Amberta. Ģimenē aug arī piecus gadus vecā Maruta Agape un trīs gadus vecā Anna Marija.
„Būs jārīko Čehova uzvedums “Trīs māsas”. Meitām būs interesanti savā starpā rotaļāties un mazāk vajadzēs mammas un tēta iesaisti spēlēs,” žurnālam “Kas Jauns” stāstīja mākslinieks.

 

Zīlei pirmssvētku dēls

Latvijas Radio un LTV laika ziņu vadītāja Daira Zīle kļuvusi par mammu dēlam Eduardam.

Daira pagājušā gada 20. augustā apprecējās ar mīļoto vīrieti Kasparu Zīli, bet šā gada augustā devās dekrētā, lai nesteidzīgi izbaudītu grūtniecības periodu un sagatavotos pirmās atvases nākšanai pasaulē. Dēls piedzima Rīgas Dzemdību namā dažas dienas pirms Latvijas valsts 99. gadadienas.

 

Krēvicam un Žildei pirmdzimtais
Par vecākiem pirmajai kopīgajai atvasei kļuva TV3 žurnālistu pāris – analītiskā raidījuma “Nekā personīga” vadītājs Jānis Krēvics un viņa sieva ziņu žurnāliste Kristīne Žilde-Krēvica.
Jaundzimušo puisēnu, kas pasaulē nāca septembra beigās, vecāki nosauca par Emīlu. Jānis un Kristīne, kuru mīlestība uzplauka kopīgajā darbavietā, pēc aptuveni trīs gadu ilgas draudzības salaulājās pirms trim gadiem.

 

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv