"Veča pienākums ir dzemdībās būt līdzās sievietei." Armands Simsons nabas saites griezis četras reizes

Īsi pirms Ziemassvētkiem par ceturtās meitas tēvu kļuva raidījuma ”SuperBingo” vadītājs, hokeja kluba ”Dinamo” tehniskais direktors un pasākumu vadītājs Armands Simsons. Gada sākumā iedvesmojošā sarunā ar portālu Skaties.lv Armands uzsver, ka ikvienam vīrietim svarīgi ar mīļoto būt kopā arī brīdī, kad abu bērniņš pirmo reizi ienāk šajā pasaulē.

Simsonu ģimene. Foto: Instagram

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Simsonu ģimene. Foto: Instagram

”Mēs esam priecīgi un laimīgi, ka mums ir tāda Dieva svētība ar četrām brīnišķīgām princesēm. Puikas mums ir apkārt. Ir krustdēli – Ivetas (Armanda sieva – red.) brālim ir dēls, manai māsai ir dēls. Mums jārūpējas par skaistumu un mieru pasaulē. Ir super tā, kā mums ir,” jautāts, kā jūtas kā četru meitu tēvs un vai neilgojas pēc dēla, saka pazīstamais pasākumu vadītājs.

”Visi brīnišķīgie pienākumi, kas saistās ar bērnu audzināšanu un rūpēšanos, mums nav speciāli sadalīti. Mēs pat nekad neesam aizdomājušies, kurš ko darīs, vai man tas ir jādara… Tas viss ir mūsu, un par visu ”mūsu” mēs abi rūpējamies un priecājamies.

Tāpat kā nākšana pasaulē. Es vienmēr esmu uzskatījis: mēs kopā pie mazuļiem tiekam, kopā viņus arī sagaidām.

Jau sākot ar Patrīciju, ir bijis, ka no pirmās sekundes, bērnam ienākot šajā pasaulē, esmu klāt. Kad Eimija dzima, tad Patrīcija aiz durvīm gaidīja, kad māsa iekliegsies, un skrēja uz dzemdību zāli un sagaidīja. Kad Heidija dzima, tad Patrīcija ar Eimiju bija aiz durvīm un kopā gaidīja,” stāsta Simsons.

Izņēmums nav bijis arī ceturtās meitiņas nākšana pasaulē 22. decembrī Siguldas slimnīcā, kad Armands bija blakus sievai, bet visas trīs meitenes aiz durvīm ar nepacietību gaidīja māsiņas pirmo kliedzienu, lai jau pēc mirkļa jaundzimušo, mammu un tēti apsveiktu un sabučotu.

”Katram jau ir savi nosacījumi. Citas sievas grib, lai vīri ar savu atbalstu piedalās dzemdībās. Citiem varbūt tie pat nav aizspriedumi, bet doma, ko tur ieraudzīs, vai pret sievieti mainīsies attieksme, jūtas un sajūtas.

Reklāma
Reklāma

Manuprāt, tas ir veča pienākums – šajā brīdī būt kopā ar sievieti. Kopā esam pie bērna tikuši un kopā arī šo patīkamo, bet, protams, nebūt ne vieglo procesu izejam.

Vienmēr mans uzdevums bijis piefiksēt, cikos bērns ir parādījies pasaulē. Tāpat vienmēr griežu nabas saiti. Man katrā ziņā šis process ļoti patīk.

No savas pieredzes varu teikt, ka tas pastiprina kopā būšanu dara to vēl lielāku un stiprāku,” par piedalīšanos dzemdībās stāsta ”SuperBingo” vadītājs.

Pašā gada sākumā Simsons savus sociālo tīklu sekotājus iepriecinājis ar foto no savas dzīves “visvislaimīgākajiem mirkļiem” – kopā visām četrām meitiņām.

 

Avots: www.skaties.lv