Ogrē atklāta pirmā mazuļu zīdīšanas un pārtīšanas telpa

Ogres māmiņu klubs sadarbībā ar Ogres novada pašvaldību atklājis pirmo publiski pieejamo mazuļu zīdīšanas un pārtīšanas telpu pilsētā.

Pirmā publiski pieejamā mazuļu zīdīšanas un pārtīšanas vieta iekārtota p/a Ogres novada kultūras centra telpās.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pirmā publiski pieejamā mazuļu zīdīšanas un pārtīšanas vieta iekārtota p/a Ogres novada kultūras centra telpās.

Ogres māmiņu klubs īsteno projektu “Ogre – mazuļiem draudzīga pilsēta”. Projekta mērķis ir jauno vecāku dzīves kvalitātes uzlabošana, veicinot iespējas aktīvi iesaistīties novada sabiedriskajos un sociālajos procesos. Projektu finansē Ogres novada pašvaldība. 

Pirms projekta uzsākšanas Ogres māmiņu klubs veica iedzīvotāju aptaujāšanu par nepieciešamību izveidot publiski pieejamas bērnu pārtīšanas un barošanas vietas pilsētā. Divu mēnešu laikā aptauju aizpildīja kopumā 350 respondenti, no kuriem ideju par publiskas mazuļu pārtīšanas vietas izveidi atbalstīja 98,9% respondentu, bet ideju par publiskas mazuļu zīdīšanas vietas izveidi – 94,3% respondentu. 

Reklāma
Reklāma

Atsaucoties uz respondentu izteikto viedokli, Ogres māmiņu klubs projekta “Ogre – mazuļiem draudzīga pilsēta” ietvaros pirmo publiski pieejamo mazuļu zīdīšanas un pārtīšanas vietu iekārtoja p/a Ogres novada kultūras centrs telpās. 

Vairāk informācijas par projektu un Ogres māmiņu kluba aktivitātēm meklējama apvienības grupā sociālajā tīklā “Facebook”: www.facebook.com/groups/OgresMaminuKlubs/