Autiņbiksīšu maiņa rāpojošam mazulim

Līdz ar mazuļa pieaugšanu autiņbiksīšu nomainīšanas laiks viņam sāk šķist neciešami ilgs un garlaicīgs, tāpēc mazulis cenšas no tā burtiski izlocīties.

Mainos autiņbiksītes vecākiem ir jāizrāda cieņa pret bērnu un viņa attīstības pakāpi.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mainos autiņbiksītes vecākiem ir jāizrāda cieņa pret bērnu un viņa attīstības pakāpi.

Vai mazuļa autiņbiksīšu nomainīšana no patīkama saskarsmes brīža ir pārvērtusies par sacensībām, kurās uzvar veiklākais?


Trīs mēnešu vecumā mazulis mēģinās apgriezties uz vēdera, ap četriem mēnešiem stiepsies pēc mantiņas, bet sasniedzot 6-8 mēnešu vecumu, mēģinās aizrāpot no vecāku tvēriena. Apmēram gada vecumā mazulis jau vertikalizējas - ceļās kājiņās un stabili sēž. 
Viņš izrāda pretestību, ja vecāks grib viņu kā pirmos dzīves mēnešus likt guļus, lai uzvilktu autiņus. Ir jāizrāda cieņa pret bērnu un viņa attīstības pakāpi - sēdošam velk bikses, turot bērnu klēpī, stāvošu bērniņu pašu var mudināt iekāpt autiņbiksītēs.
Ir jāliek saprast, ka autiņu vilkšana ir nepieciešamība, nevis bērna izvēle. Var piedāvāt kādu mantiņu viņš gribētu paturēt rokās, kamēr vecāki maina autiņbiskītes. Tā bērns izjutīs, ka piedalījies kāda lēmuma izpildē. 

Piedāvājam arī dažus noderīgus padomus, ko snieguši citi vecāki, kuri ir sastapušies ar šo izaicinājumu.

 

Izmēģiniet uzvelkamās autiņbiksītes

“Kad mana labākā draudzene man parādīja uzvelkamās autiņbiksītes, es biju pārsteigta, ka viņa par tām nav pastāstījusi jau agrāk! Tagad viss notiek daudz vienkāršāk, jo tās var viegli noņemt, atplēšot maliņas, un ātri uzvilkt, pat ja mazulis veļas vai rāpo prom.”
Zane


Ļaujiet mazulim iesaistīties

“Stāstiet mazulim par to, ko darāt, un ļaujiet viņam kaut ko paturēt rokās, piemēram, mitrās salvetes mazuļiem vai tīrās uzvelkamās autiņbiksītes. Šādi mazulis var justies liels, jo palīdz mammai, un mazuļa uzmanība ir pievērsta šim svarīgajam darbiņam.”
Lelde
 

Izklaidējiet mazuli ar rotaļlietām

“Izvēlieties īpašu rotaļlietu, ar kuru var rotaļāties tikai autiņbiksīšu nomainīšanas laikā. Bieži vien vispiemērotākās būs neparastas lietas. Es, piemēram, pie pārtīšanas galdiņa turēju nelietotu kurpju pāri un ļāvu meitai ar tām spēlēties, kamēr ātri nomainīju autiņbiksītes.”
Santa

Reklāma
Reklāma


Sasmīdiniet mazuli

“Pat ja nejūtat sevī komiķa talantu, savu mazuli jūs spējat sasmīdināt. Jūs noteikti zināt, kas liek jūsu mazulim smieties, tāpēc droši izmēģiniet dīvainas skaņas vai smieklīgas sejas izteiksmes — tas mazuli izklaidēs.”
Katrīna


Izstāstiet stāstu

“Pastāstiet mazulim par savu dienu. Jūsu mierīgais balss tonis piesaistīs mazuļa uzmanību. Ikvienam patīk dzirdēt savu vārdu, vai ne? Tāpēc bieži izrunājiet mazuļa vārdu un uzdodiet arī jautājumus.
Protams, mazulis vēl nevarēs atbildēt, bet jutīsies iesaistīts sarunā pietiekami ilgi, lai jūs pagūtu tikt galā ar autiņbiksītēm. Ja jums vairs nav spēka sarunām, vienkārši pastāstiet par attēliem, kas rotā uzvelkamās autiņbiksītes un saceriet mazu stāstiņu par tiem.”
Luīze


Tagad, kad zināms, kas darāms, un pa rokai ir uzvelkamās autiņbiksītes, to nomainīšana vairs nesagādās raizes ne māmiņai un tētim, ne mazulim un visi varēs ātrāk ķerties pie svarīgākām lietām, piemēram, dzīves baudīšanas!

 

Avots: Pampers.com