323 ārstu vizītes un 13 nevajadzīgas operācijas - māte savu dēlu no 11 dienu vecuma cenšas padarīt par invalīdu

Šausminošs stāsts pienācis no ASV Teksasas štata, kur kāda māte apsūdzēta par vardarbīgu izturēšanos pret savu dēlu vairāku gadu garumā: viņa apzināti centās pasliktināt sava bērna veselības stāvokli.

Mazā Kristofera veselība pēdējās dienās ir strauji uzlabojusies. (Foto: YouCaring)

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mazā Kristofera veselība pēdējās dienās ir strauji uzlabojusies. (Foto: YouCaring)

34 gadus vecās Kailenas Bovenas-Raitas šobrīd astoņus gadus vecais dēļs Kristofers Bovens savā neilgajā mūžā pie ārstiem devies jau 323 reizes un pārcietis 13 operācijas. Pēdējā vizīte bijusi pagājušajā mēnesī Dalasā, kad slimnīcā ieradās ar sūdzībām par krampjiem, vēsta "Star Telegram".

Mediķi, apskatot zēnu, redzēja, kā viss viņa ķermenis raustījies, bet nekādus citus krampju simptonus nav konstatējuši. 

ASV Bērnu aizsardzības dienesta rīcībā ir informācija, ka šis ir jau otrais gadījums, kad radušās aizdomas, ka mazajam Kristoferam krampji radīti apzināti. Līdzīgi tas bijis arī pirms diviem gadiem.

Daktere Sūzana Dakila sarunā ar "Star Telegram" pauda satraukumu, ka ir kļuvis ļoti bīstami, jo bērna mamma no simptomu pārspīlēšanas ir iegājusi jaunā līmenī - simptomu izraisīšanā.

māte

Foto: 34 gadus vecā Kailena Bovena-Raita ir apcietināta par vardarbību pret bērnu, kas izraisījusi nopietnas veselības problēmas. (Foto: Dalasas apgabala šerifa iecirknis)

 

Kā vēsta Teksasas avīze, pirmo reizi pie ārsta mazais Kristofers devies jau 11 dienu vecumā. Medicīnas vēsture, kura gan ir apkopota līdz iepriekšējam gadam, liecina, ka zēns pie mediķiem Dalasā un Hjūstonā ir devies jau 323 reižu. Savā neilgajā dzīvē Kristofers ir bijis ratiņkrēslā, ticis pieslēgts pie skābekļa balona, kā arī ticis barots ar trubiņu, kas pieslēgta pa tiešo tievajai zarnai, kas izraisījis trīsreiz asins saindēšanos.

Māte bija panākusi, ka viņš atrodas nepārtrauktā medicīniskā aprūpē un pat pieteikusies uz plaušu transplantāciju dēlam.

Ziedojumu vākšanas organizācija "YouCaring" pirms diviem gadiem pat uzsāka kampaņu par smagu arteriovenozo anomāliju gadījumu, kura laikā savāca 8 000 ASV dolāru. Paziņojumā tika minēts, ka audzējs, kurš konstatēts zēna divu gadu vecumā, strauji attīstās. Vēlāk gan ārsti kateogriski noliedza, ka Kristoferam būtu kādas šāda rakstura veselības problēmas.

Reklāma
Reklāma

 

Dalasas apgabala šerifa iecirknis pagājušajā nedēļā apcietināja Kailenu par vardarbību pret bērnu, kas izraisījusi nopietnas veselības problēmas.

Kailenas rīcības motīvi pagaidām nav skaidri, tomēr tie, visticamāk, varētu būt saistīti ar garīga rakstura problēmām n vēlmi tikt pie dažādiem pabalstiem.

Zēna tēvs Raiens Kraufords, kurš dzīvo asevišķi, stāsta, ka vairākkārt mēģinājis pierādīt Ģimenes lietu tiesā, ka viņa dēls nav slims.

Tēvs ir neizpratnē par 13 operācijām: "Kā var nepārliecināties, vai tās tiešām ir vajadzīgas? Ja piecas ir bijušas, kāpēc pirms sestās neveikt rūpīgu pārbaudi?"

Kopš Kristofers vairs nav kopā ar mammu viņa veselība ir strauji uzlabojusies - nekādu krampju, skābekļa balonu, vai barošanas caur trubiņu.

Zēna tēvs šobrīd dara visu iespējamo, lai tiktu pie aizbildniecības pār Kristoferu, kurš pašlaik kopā ar saviem pusbrāļiem ir audžuģimenēs.

Raiens Kraufords "Star Telegram" pauda sašutumu: "Tas ir briesmīgi manam dēlam, vai jebkuram ctiam bērnam iet kam šādam cauri, jo viņš noteikti nav tas, kurš pelnījis šādas neaprakstāmas mocības.

 

Informācija no ziņu portāla www.jauns.lv