Martā būs piemaksas ģimenēm ar bērniem. Vai tavā ģimenē izpildās visi nosacījumi, lai tās saņemtu

No 2018. gada 1. marta piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta par divu un vairāk bērnu no viena līdz 20 gadu vecumam audzināšanu apmērs par diviem bērniem ir 10 eiro mēnesī, par trīs bērniem ir 66 eiro mēnesī, bet par katru nākamo bērnu – par 50 eiro lielāks. Ja, piemēram, ģimenē būs četri bērni, piemaksa būs 116 eiro mēnesī, ja pieci – 166 eiro, ziņo Labklājības ministrija. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

To nosaka valdības sēdē pieņemtie „Grozījumi Ministru kabineta 2009. gada 22. decembra noteikumos „Noteikumi par ģimenes valsts pabalsta un piemaksas pie ģimenes valsts pabalsta par bērnu invalīdu apmēru, tā pārskatīšanas kārtību un pabalsta un piemaksas piešķiršanas un izmaksas kārtību””.


Kā portāls Mammamuntetiem.lv noskaidroja Valsts Sociālās apdrošināšanas aģentūrā, lai saņemtu piemaksu pie ģimenes valsts pabalsta par diviem bērniem: 

- bērniem jābūt vecumā no 1 gada līdz 20 gadu vecuma sasniegšanai;

- personai jāaudzina abi bērni. Ja par vienu bērnu ģimenes valsts pabalstu saņem māte, par otru - tēvs, piemaksu ģimenei nepiešķirs.
 
- personai par abiem bērniem jābūt piešķirtam ģimenes valsts pabalstam.

Reklāma
Reklāma

 

Vienlaikus saskaņā ar izmaiņām Valsts sociālo pabalstu likumā no 2018. gada 1. janvāra ģimenes valsts pabalstu maksās līdz bērna 20 (šobrīd – līdz 19) gadu vecuma sasniegšanai, kamēr mācās vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē un nav stājies laulībā. Tāpat no nākamā gada 1. janvāra pabalstu maksās arī par bērnu, kas atbilstoši valsts vai pašvaldību finansēto vietu skaitam uzņemts profesionālās izglītības programmās un saņem stipendiju.

2017. gada 22. novembrī tika pieņemts likums „Grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā”, kas paredz, ka par divu un vairāku bērnu vecumā no viena gada līdz 20 gadu vecumam audzināšanu pabalsta saņēmējam pie ģimenes valsts pabalsta piešķir piemaksu Ministru kabineta noteiktajā apmērā un kārtībā.