Randiņš ar meitu. Budžets 0 EUR

"Adventes laikā nedēļas nogales mēs ar Elizabeti pavadām kopā ar mūsu kuplo ģimeni, tādēļ randiņu mums divām šajās nedēļās neizdevās noorganizēt. Taču es ļoti to vēlējos izdarīt vēl pirms Ziemassvētku brīvdienām, tādēļ tam ieplānoju pagājušās piektdienas pēcpusdienu," stāsta mamma Aija Selga-Brikmane, "Atmiņu klade mammai + meitai" autore. 

Mammas un meitas randiņš Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mammas un meitas randiņš Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

 

Elizabetei pakaļ uz bērnudārzu Vecrīgā atbraucu jau pl. 16:00 un mēs raitā solī devāmies uz tuvāko transporta līdzekli, kas mūs pārveda pāri Akmens tiltam uz Latvijas Nacionālo bibliotēku. Mums abām tā bija pirmā reize šajā skaistajā bibliotēkā, jo Pārdaugava līdz šim bija neiepazīta Rīgas daļa.   

Kad saņēmām ieejas karti bibliotēkas telpās, mēs jutāmies kā ceļotājas, jo bija jāiziet cauri drošības kontrolei, lai ar stiklotu, ātrgaitas liftu uzbrauktu līdz pat pašai augšai, kur atrodas bērnu lasītava.

Nacionālā bibliotēka mūs apbūra ar savu plašumu, klusumu un mieru. Un laipnā, draudzīgā attieksme no darbiniekiem vēl vairāk ļāva mums justies brīvi un labi. Kaut arī pagāja kāds brīdis, kamēr es aizpildīju nepieciešamos dokumentus, lai noformētu Lasītāja karti, Elizabete spēja pati sev kavēt laiku, pastaigājoties pa plašo vestibilu un dejojot savas iztēles mūzikas pavadījumā. 

Reklāma
Reklāma


Kad saņēmām ieejas karti bibliotēkas telpās, mēs jutāmies kā ceļotājas, jo bija jāiziet cauri drošības kontrolei, lai ar stiklotu, ātrgaitas liftu uzbrauktu līdz pat pašai augšai, kur atrodas bērnu lasītava. Pēc pavadītas stundas lasītavā, kur nesteidzīgi baudījām skaisto skatu pa logu un lasījām visus žurnālus un grāmatas, ko gribējām, mēs ar liftu izbraukājām pārējos bibliotēkas stāvus.

Aktīvi un radoši darbojoties, mums pagāja vēl apmēram stunda. Sanāk, ka kopsummā mūsu randiņš bibliotēkā ilga apmēram 2,5 stundas!

Kad likās, ka pēc 1,5 stundas ekskursijas, jau varētu doties mājup, iegājām vestibilā esošajā mākslas darbnīcā. Elizabetes acis iemirdzējās, jo tur varēja krāsot un veidot apsveikuma kartītes ar zīmogiem un uzlīmēm, ko pats varēja izdrukāt. Tā, aktīvi un radoši darbojoties, mums pagāja vēl apmēram stunda. Sanāk, ka kopsummā mūsu randiņš bibliotēkā ilga apmēram 2,5 stundas!
Mājās devāmies ar čupiņu paštaisītām kartītēm un lielu prieku par pavadīto vakaru kopā. Un tas viss, neiztērējot ne centa.  Šī diena vēlreiz pierāda, ka kvalitatīvi pavadīts laiks kopā ar saviem bērniem ir vērtīgāks par jebkādu dārgu dāvanu!