Trīsgadnieks aiziet no dārziņa Ropažos; neviens neiejaucas

Par mata tiesu no traģēdijas ceturtdien, 7.decembrī, Ropažos bija trīs gadus vecs zēns, kurš vakarā viens pats aizgāja no bērnudārza “Annele”, nogāja pietiekami lielu ceļa gabalu un šķērsoja ielu ar dzīvu satiksmi. Bet neviens pieaugušais viņu neapstādināja un nepalīdzēja.

Ekrānuzņēmums no video.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ekrānuzņēmums no video.

 

Tikai vietējā veikala “Elvi” pārdevējas mazo pircēju apturēja un atdeva ģimenei. Ropažu novada dome sola izvērtēt katra iesaistītā atbildību.

Ceturtdien ap pussešiem viņš viens pats aizgāja no savas grupiņas un pazuda. Audzinātāja to pat nebija pamanījusi. Kad mamma atnāca Juri izņemt, bērna vienkārši nebija.

No bērnudārza mazais puika gāja pa ietvi, taču tālāk viņam bija jāšķērso iela, pa kuru notiek intensīva satiksme. Pussešos vakarā tur ir daudz cilvēku. Citi atgriežas no darba, citi iet uz veikalu vai pastu. Tas ir Ropažu centrs.

Pa ielu, kuru bērns tumsā šķērsoja viens pats, automašīnas brauc viena pēc otras. Tā ir centrālā iela. Taču neviens nepienāca un nepavaicāja “Kur ir tava mamma, tētis? Kur tu ej?”.

Juris tipināja pa ceļu uz vietējo “Elvi”. Veikala pārdevējas vienīgās bērnu atpazina un pārveda pāri ielai uz ēku, kurā strādā puisīša radiniece. Viņa zvanīja uztrauktajiem vecākiem, ka Juris pie viņas, viss kārtībā. Vecāki tikmēr vai juka prātā, tumsā viņu meklējot.

Audzinātāja ir uzrakstījusi paskaidrojumu pašvaldības policijā, bet vainu uzņemas bērnudārza “Annele” vadītāja Vēsma Eglīte.

Atbildīgs par to, ka mazais trīsgadnieks viens izgāja pa vārtiem, ir arī ikviens vecāks, kurš ceturtdien vārtu aizbīdni neaizvēra.

Reklāma
Reklāma

Bērnudārza ārdurvīm ir koda atslēga, iekšpusē dežurē administrators. Vārtiņiem ir aizbīdnis un aicinājums to vienmēr turēt aizvērtu.

Atbildīgs par to, ka mazais trīsgadnieks viens izgāja pa vārtiem, ir arī ikviens vecāks, kurš ceturtdien vārtu aizbīdni neaizvēra.

Un tieši tikpat liela atbildība gulstas uz katru ropažnieku, kurš tumsā redzēja mazo zēnu un reizē neredzēja vai izlikās neredzam.

To, kāds sods iespējams bērnudārza vadītājai un audzinātājai, domē pagaidām nevar pateikt.

Tuvākajā laikā arī bērnudārza vārti tiks aprīkoti ar koda atslēgu, bet tas vienalga neatrisinās situāciju, ja kaut viens pieaugušais ļaus pa vārtiem iziet arī bērnam bez vecākiem.

Avots: www.lsm.lv