Pie galda. Ceļvedis visai ģimenei par labas uzvedības pamatprincipiem

Irma Kalniņa un izdevniecība “Droši un Koši” izdevusi jaunu grāmatu bērniem par etiķeti un galda kultūru “Pie galda”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pie galdaTrešdien, 6.decembrī, notika Irmas Kalniņas grāmatas bērniem “Pie galda” prezentācija. Grāmatas atvēršanas svētkos piedalījās arī Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, kā arī izdevniecības “Droši un Koši” vadītāja Kristīne Morozova.

 

Grāmatas autore Irma Kalniņa iepazīstināja viesus ar jauno grāmatu un tās tapšanu, atklājot, ka bērnu vecāki regulāri pie viņas ir vērsušies ar jautājumiem, kā bērniem labāk paskaidrot galda kultūras un pieklājības noteikumus. Rezultātā radās ideja par grāmatu, kas draudzīgā un interesantā veidā iepazīstina bērnus ar etiķetes pirmsākumiem un galda kultūras pamatprincipiem. Autore īpaši uzsvēra, ka šī grāmata ir viņas dāvana Latvijas simtgadei un visiem bērniem Latvijā.

 

Irma Kalniņa, grāmatas autore: “Sapratne par to, kā rīkoties konkrētā situācijā, kā veidot attiecības ar cilvēkiem, kā risināt problēmas un gūt pārliecību par ikdienišķām prasmēm, veido bērna personību un ietekmē viņa ētikas un morāles vērtības, labas uzvedības un komunikācijas principus ne tikai ģimenē, bet arī sabiedrībā.” 

 

Kristīne Morozova, izdevniecības “Droši un Koši” vadītāja un trīs bērnu māmiņa: “Mūsu izdevniecības misija ir sniegt atbalstu vecākiem, sarežģītas tēmas izstāstot vienkāršā un bērniem viegli saprotamā valodā. Grāmatas „Pie galda!” vislielākā vērtība būs tad, ja tajā sniegtās zināšanas vecāki apgūs kopā ar bērniem, būs viņiem par paraugu un laba uzvedība pie galda kļūs par ģimenes ikdienu. Tas nudien nav vienkārši!”

 

Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, grāmatas “Pie galda” atvēršanas svētkos atzīmēja: “Tā ir grāmata ne tikai bērniem, bet arī mums pieaugušajiem, ceļa karte mūsu bērniem un mums – vecākiem un vecvecākiem. Šo grāmatu lasot kopā ar bērniem vai mazbērniem, mums pieaugušajiem būs iespēja ne tikai sniegt bērniem izpratni par labas uzvedības principiem pie galda, bet arī pašiem atsvaidzināt savas zināšanas par dažādiem ar etiķeti saistītiem aspektiem.”

Reklāma
Reklāma

 

Grāmata “Pie galda” ir ceļvedis visai ģimenei par labas uzvedības pamatprincipiem un sabiedrībā izkoptām tradīcijām. Mazie lasītāji saņems atbildes uz jautājumiem, kā uzvesties pie galda, kas ir labas manieres, kāpēc tās ir vajadzīgas un kur tās dzīvē var noderēt?  

Grāmatā ir iekļautas tādas tēmas kā: 

  • Kas ir etiķete?
  • Par ēšanas un galda kultūras vēsturi;
  • Galda piederumu lietošana;
  • Kad drīkst ēst ar pirkstiem?
  • Kā pareizi uzklāt galdu mājās?
  • Neērtas situācijas viesībās;
  • Vakariņas restorānā;
  • Un daudzas citas izzinošas tēmas.

 

Grāmatas “Pie galda” autore Irma Kalniņa, mākslinieks Reinis Pētersons,  izdevniecība ”DROŠI un KOŠI”. Grāmata izdota latviešu un krievu valodā. Tā paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz  13 gadiem.

Finansiālu atbalstu grāmatas izdošanai snieguši SIA ”Amserv Motors”, AS ”Latvijas Finieris”, SIA ”Lauris Restaurant Service”, SIA ”Orkla Foods Latvija”, SIA ”Ernst & Young Baltic”, Valsts kultūrkapitāla fonds un Kārļa Cerbuļa ģimene.

 

Ieskaties: www.ikkonsultacija.lv