Imantā pamana trīcošu, raudošu, izmirkušu bērniņu ar basām kājām un māti teju 4 promiļu reibumā

Vakar, 5. decembrī, pulksten 12.37 aculieciniece ziņoja policijai, ka uz ielas Rīgā, Kurzemes prospektā, atrodas ļoti piedzērusies sieviete ar mazu meitenīti, un šīs aizdomas apstiprinājās - 2,5 gadus vecais bērns bija izmircis, raudāja un trīcēja.

Par šādu pārkāpumu vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

FOTO: Shutterstock.com

Par šādu pārkāpumu vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Valsts policijā stāsta, ka turpat atradās arī aculieciniece, kura bija izsaukusi policiju. Viņa pastāstīja, ka pirms brīža meitenīte uz ielas atradusies bez apaviem un tikai tad, kad māte redzējusi, ka tuvojas policijas ekipāža, viņai uzvilkusi apavus. Novelkot meitenītei apavus, tika konstatēts, ka viņas kājas tik tiešām ir pilnībā izmirkušas un netīras.

1981. gadā dzimusī bērna māte tika aizturēta un nogādāta Rīgas Kurzemes policijas iecirknī, un bērns nodots mediķu aprūpē.

Māte norādīja, ka iepriekš braukušas sabiedriskajā transportā un meitene bieži pati velk transportā sev nost apavus. Izkāpjot no autobusa, viņa neesot paspējusi uzvilkt meitenei apavus. Jāpiemin, ka aizturēšanas brīdī sieviete atradās 3,94 promiļu stiprā alkohola reibumā.

Minētā sieviete iepriekš nav nonākusi policijas redzeslokā. 

Reklāma
Reklāma

Saistībā ar notikušo uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173. panta – par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Par šādu pārkāpumu vecākiem izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro. Tāpat uzsākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 171. panta pirmās daļas – par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Par šādu pārkāpumu izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro.

Informācija par šo gadījumu ir nodota izvērtēšanai Rīgas bāriņtiesai.

"Izsakām pateicību iedzīvotājai, kura, redzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušu bērnu, nepalika vienaldzīga un informēja policiju," norāda policija.