Saņemies - neatliec vizīti pie proktologa uz rītu

Bez sāpēm un ātra atveseļošanās – šīs ir lāzertehnoloģiju priekšrocības hemoroīdu ārstēšanā.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Vizīte pie proktologa...

Nesaprotu, kāpēc es tik ilgi vilcinājos – saka ne vien pacients, kurš bijis uz konsultāciju pie proktologa Lāzermedicīnas klīnikā. «Redzam stabilu tendenci, ka pacienti nāk arvien drošāki, gatavi lietišķi runāt par savām visai intīmajām problēmām,» teic medicīnas zinātņu doktors, docents, ķirurgs koloproktologs Aigars Martinsons. «To varam saistīt ar, mūsuprāt, gana diskrēto un korekto attieksmi un apstākļiem klīnikā, arī ar klīnikas regulārajām publiskajām aktivitātēm.»

Kas īsti ir proktologs?
Proktologs ir ārsts, parasti ķirurgs, kurš nodarbojas ar taisnās zarnas slimībām, to diagnostiku, medikamentozu un ķirurģisku ārstēšanu. Pie proktologa jādodas, ja ir jebkādas sūdzības taisnās zarnas un anālās atveres apvidū – asinis, sāpes, nieze, veidojumi, vienkārši diskomforts u.c.

 

Minētie simptomi nav retums un daudzi cilvēki tos cenšas remdēt ar bezrecepšu medikamentiem. Vai labāk tomēr apmeklēt proktologu?


Kā speciālists es teiktu – jā.  Jo ātrāk kādu kaiti diagnosticēsim, jo ātrāk un ar mazāk invazīvām metodēm mēs to atrisināsim un mazākas būs gan tiešās ārstēšanās izmaksas, gan netiešie, ar slimošanu un darba nespēju saistītie izdevumi. Un, kas ir īpaši svarīgi – aiz šķietami nekaitīgām pazīmēm var slēpties ne tikai hemoroidālā slimība, bet arī kas bīstamāks – iekaisīgas zarnu slimības vai zarnu vēzis, un tad savlaicīgai diagnostikai ir izšķiroša nozīme.

 

 

Kā notiek vizīte pie proktologa?
Tā sastāv no sarunas, kurā noskaidrojam pacienta sūdzības, slimības gaitu, citas kaites u.c. Pēc tam atsevišķā nodalītā telpā notiek apskate. Parasti pacienta poza guļus ir uz kreisajiem sāniem, nedaudz saliecot kājas. Taisnā zarna tiek izmeklēta ar pirkstu, lietojot speciālu lubrikantu. Ja taisnās zarnas rajons ir jutīgs, piedāvājam atsāpināšanu ar speciāliem gēliem un aerosolu. Pilnīgai proktoloģiskai izmeklēšanai nepieciešama taisnās zarnas apskate ar instrumentu – vienreizlietojamu apskates uzgali vismaz 5 – 7  cm dziļumā. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Kāda ir proktologu pieejamība jūsu klīnikā?
Speciālisti pieejami praktiski katru dienu gan rīta, gan vakara cēlienā, ja nepieciešams – arī sestdienās. Vizīti var pieteikt telefoniski vai klīnikas mājaslapā.  Decembrī, janvārī un februārī esam rezervējuši arī papildus pieņemšanu laikus.


Mazsvarīgs nav arī nākamais jautājums: cik tas maksā?
Apzinoties to, ka daudziem cilvēkiem naudas jautājums ir ļoti būtisks decembrī konsultāciju varēs saņemt ar 40% atlaidi gan Rīgas klīnikā, gan arī izbraukumu konsultācijās visā Latvijā. Aicinām to izmantot un konsultēties, lai tiktu skaidrībā par savu problēmu un ārstēšanas iespējām. 


Vai atlaides būs arī ārstēšanai?
Jā, tiem pacientiem, kuriem vajadzīga HeLP hemoroīdu lāzerprocedūra kabinetā, to veiksim ar 30% atlaidi. Savukārt februārī būs 20% atlaide LHP lāzeroperācijām un arī anestēziju varēs saņemt ar 20% atlaidi. 


Nereti pēc dažādas ārstēšanas pacientiem tiek ieteikta diezgan krasa dzīvesveida maiņa. Cik lielā mērā tas attiecas uz jūsu pacientiem? 


Kategoriski aizliegumi un norādījumi reizēm var negatīvi ietekmēt dzīves kvalitāti. Ja mēs zinām, ka pacients pats sev apzināti nekaitē, relatīvi normāli ēd, sporto un strādā, piemēram, par tālbraucēju šoferi, biroja darbinieku vai lielveikala kasieri, tad mūsu uzdevums ir ar savām metodēm palīdzēt, lai viņš var turpināt to visu darīt un dzīves kvalitāte būtu laba.