Laikmetīgās dejas uzveduma “Divotne” pirmizrāde izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa”

Šī gada 30. novembrī, 1. decembrī un 2. decembrī plkst. 19:00 izstāžu zālē “Rīgas mākslas telpa” būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde “Divotne”, ko veidojušas horeogrāfes Rūta Pūce un Anna Novikova.

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Izrāde “Divotne” ir intīms stāsts par sievieti, kura ir piedzīvojusi bērniņa nākšanu pasaulē un līdz ar to ieguvusi jaunu lomu - mamma. Izrādes idejas un iedvesma ņemta no pašu izrādes autoru piedzīvotā, kā galveno apskatot, nevis bērna ienākšanu pasaulē, bet pašas sievietes piedzimšanu kā mammai. Mātes loma atnāk pēkšņi, lai cik ļoti tai gatavotos, un ar lielu inerci ierauj sievieti nezināmajā. Kā jauno mātes lomu savienot ar savu nemātišķo pusi, kas vadījusi sievietes personībā pirms tam, ko darīt ar jaunajām sajūtām un emocijām, veidojot attiecības pašai ar sevi un apkārtējiem, un kā konkurenci starp savām un bērna vajadzībām padarīt par to faktoru, kas viens otram dod jaunu elpu un spēku, nevis lēni iznīcina?
 

Izrādes idejas un iedvesma ņemta no pašu izrādes autoru piedzīvotā, kā galveno apskatot, nevis bērna ienākšanu pasaulē, bet pašas sievietes piedzimšanu kā mammai.

“Paliek grūti izšķirt, kas īsti es esmu patiesībā. Mamma es noteikti esmu, jo man ir bērns. Bet es esmu arī kaut kas, kas nav mamma, es esmu arī nemāte. Manī ir atmodies tas, kas iesnaudās, bērnam dzimstot, un es jūtu, ka radīsies arī daudz vērtīgā, kam nav sakara ar manu mātes lomu. Un tomēr … arī mātes loma mani izmainīja līdz saknēm, iedeva citu dvašu. Manī ir māte un nemāte, man nav jāatsakās ne no vienas, tikai jābalansē, jāpieslīpējas pašai sev. Es mācos būt divotne.”

Vairāk informācija: www.facebook.com/Manamammadejo
Biļetes nopērkamas “Biļešu Paradīzes” kasēs.
 

Reklāma
Reklāma

Dejo: Anna Novikova un Agate Bankava
Horeogrāfes: Rūta Pūce un Anna Novikova
Gaismu mākslinieks: Ivars Tilčiks 
Komponists: Kaspars Kurdeko
Vizuālais tēls un dizains: Kristiāna Kalniņa
Producents: Ina Ločmele, PARTY un dejas kompānija ĀRĀ

* Izrāde nav domāta bērniem, bet viņi ir mīļi gaidīti, netiks kušināti vai nevēlami nopētīti. Mēs priecāsimies par katru raudāšanu, skaļo izsaucienu nevietā vai savas sēdvietas nomaiņu. Būs ērta iebraukšana arī ar ratiem.