Kā mēs mācāmies svinēt Latvijas dzimšanas dienu. Ģimenes pieredze

"Latvijas dzimšanas diena mūsmājās ir svētki, ko vēl tikai mācāmies svinēt tā, lai tie būtu bērnam saprotami," pieredzē par to, kā ģimenē tiek iedibināta Valsts svētku svinēšanas tradīcija, dalās Harija mamma Ieva Lielpētere.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lielpēteru ģimene stāsta: "Harijam šobrīd ir 4,5 gadi, un Latvija viņam kļūst svarīga. Tiek uzdoti daudz jautājumi par Rīgu un Latviju, viņam ļoti patīk Rīgas torņi un gaiļi! Protams, jūtam arī bērnudārza skolotāju ieguldīto darbu, jo dēls zina, kas ir Latvija, kas ir tās galvaspilsēta, kā sauc valsts prezidentu, un prot nodziedāt valsts himnu. Katru dienu parādās pa kādam jaunam jautājumam par mūsu pilsētu un valsti."

Par Lielpēteru ģimenes hobiju un veidu, kā aktīvi kopā pavadīt laiku, ir kļuvis geokačings jeb slēpņošana. "Šis ir arī brīnišķīgs veids, kā iepazīt zemi, kurā dzīvojam, un parādīt bērnam, ka Latvija nav tikai dzīvoklis Rīgas mikrorajonā!

Nu jau pāris gadus  par Lielpēteru ģimenes hobiju un veidu, kā aktīvi kopā pavadīt laiku, ir kļuvis geokačings jeb slēpņošana. "Šis ir arī brīnišķīgs veids, kā iepazīt zemi, kurā dzīvojam, un parādīt bērnam, ka Latvija nav tikai dzīvoklis Rīgas mikrorajonā!" stāsta Harija mamma Ieva.

Reklāma
Reklāma

"Esam iekrituši zināmā azartā ar "kastīšu meklēšanu" - tā slēpņošanu saucam dēla valodā. Brīvdienās tētis izvēlās kādu Latvijas pilsētu, kurp aizceļot. Tad braucam turp un svarīgāko, zīmīgāko pilsētas objektu apskati apvienojam ar slēpņošanu, jo slēpņi bieži vien ir iekārtoti šādās vietās, kā arī aprakstam pievienota informācija, kas tas ir par objektu, ar ko tas ievērojams, tā izcelsme, vēsture, nozīme. Izglītojamies gan mēs, lielie, gan vienkāršos vārdos to pastāstam dēlam. Slēpņošana ir arī iespēja pabūt pie dabas un piedzīvot tās krāšņumu un sniegtās privilēģijas. Esam šādi apceļojuši vairākas Latvijas pilsētas, klaiņojuši pa mežiem, ložņājuši pa smilšu alām, briduši pa upēm un brīnišķīgi pavadījuši laiku. Kā saka dēls : "Visa ģimene kopā!" Šādi vārdi un kopābūšanas brīži ir vērtīgāki par visspožāko pasaules zeltu."