Arī šogad ar ģimeni dodies vērot 18. novembra militāro parādi

18. novembrī Rīgā, 11. novembra krastmalā, plkst.13.30 notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltīta militārā parāde. Dodies vērot to kopā ar ģimeni un notikumu iemūžini fotogrāfijās.

Arī šogad ar ģimeni dodies vērot 18. novembra militāro parādi

FOTO: Shutterstock.com

18. novembrī Rīgā, 11. novembra krastmalā, plkst.13.30 notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai veltīta militārā parāde. Dodies vērot to kopā ar ģimeni un notikumu iemūžini fotogrāfijās.
 

Parādē piedalīsies vairāk nekā 1000 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, komandēs Jūras spēku komandieris flotiles admirālis Ingus Vizulis, bet to pieņems valsts bruņotā spēka augstākais vadonis, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš.
 

Nacionālo bruņoto spēku orķestris nodrošinās parādes muzikālo noformējumu. Tāpat parādē piedalīsies vienības no Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, kā arī no Jaunsardzes. Parādes kājnieku vienības ar karavīru dziesmām militārā orķestra pavadībā turpinās gājienu pa Kaļķu un Brīvības ielu līdz pat Dailes teātrim.
 

Reklāma
Reklāma

Parādi noslēgs Latvijas un sabiedroto spēku, kā arī Valsts policijas un Valsts robežsardzes bruņojuma, tehnikas un transporta demonstrējums, kurā tikai lidojumam labvēlīgos laika apstākļos, tādējādi neradot apdraudējumu parādes vērotājiem, būs redzami Gaisa spēku helikopteri „Mi-17”, Valsts robežsardzes helikopteri “Agusta Bell 206B” un „Agusta 109E Power”, ASV vadītās operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros Latvijā izvietotie helikopteri UH-60 „Black Hawk”, kā arī NATO iznīcinātāju vienība, kas veic NATO patrulēšanas operāciju Baltijas valstu gaisa telpā un izvietota Lietuvas Gaisa spēku aviācijas bāzē Šauļos.
 

Aizsardzības ministrija aicina iedzīvotājus iemūžināt valsts svētku pasākumus fotogrāfijās un video sociālajos medijos lietojot tēmturus: #18novembris; #militārāparāde, ietagojot Latvijas armijas sociālo mediju kontu: @Latvijas_armija