Vecāki ar diviem un vairāk bērniem saņems piemaksas, lemj deputāti

Latvijā saglabās esošos ģimenes valsts pabalstus un noteiks ikmēneša piemaksas, ņemot vērā ģimenē audzināmo nepilngadīgo bērnu skaitu, paredz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas atbalstītie grozījumi Valsts sociālo pabalstu likumā, raksta portāls Delfi.lv.

 

FOTO: Shutterstock.com

Paredzēts, ka piemaksas apmēru par diviem bērniem noteiks 10 eiro mēnesī, par trīs – 66 eiro, par četriem – 116 eiro, par pieciem – 166 eiro, par sešiem – 216 eiro, par septiņiem – 266 eiro, bet par astoņiem un vairāk bērniem piemaksas apmērs sasniegs 316 eiro mēnesī.

Piemaksas varētu tikt ieviestas, sākot ar nākamā gada 1.februāri vai 1.martu, iepriekš stāstīja Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Ploka. Likumā paredzēts noteikt, ka piemaksas izmaksās ne vēlāk par 30.aprīli.

imenes valsts pabalsti netiks grozīti, proti, arī nākamgad pabalsta apmērs par pirmo bērnu joprojām būs 11,38 eiro, par otro - 22,76 eiro, par trešo - 34,14 eiro, bet par ceturto un nākamajiem bērniem - 50,07 eiro. 

Komisija šodien arī atbalstīja ierosinājumu maksāt ģimenes valsts pabalstu arī par 19 gadus veciem jauniešiem, ja viņi turpina iegūt vidējo izglītību.

Reklāma
Reklāma

Pēc komisijas deputāta Imanta Parādnieka sniegtās informācijas, šādi grozījumi varētu atteikties uz 5848 bērniem. Viņš arī akcentēja, ka ģimenes valsts pabalstu par 19 gadus veciem bērniem maksāja arī agrāk - līdz 2009.gada izmaiņām.