Koka paletes: Dažas idejas, ko no tām var uztaisīt dārzā un bērnistabā

Koka paletes ir dabīgs materiāls, tās ir izturīgas, praktiskas, no tām iespējams uztaisīt galdus, solus, matraču paliktņus, plauktus, dārza mēbeles. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eiropaletes ir standartizētas. Proti, tām visām ir vienādi mēri, jo tās tiek izmantotas kā kraušanas paletes. Uz tām jūs ērti varat arī transportēt dažādas lietas no punkta A uz punktu B. Parasti plāksnes ir 120 cm garas, 80 cm platas un 14.4 cm augstas. Tās sver līdz 24 kg.

Pat ja jūs ieraugat eiro paletes lielveikalā vai mājamatnieku tirdziņā, jūs nevarat tās tā vienkārši sev paņemt. Ikviens, kurš iegūst tās nelegāli, var tikt saukts pie kriminālatbildības. Tas neko nemaksā pajautāt, bet ne visi darbinieki ir tiesīgi rīkoties ar paletēm paši uz savu roku. Labāk jums varētu veikties rūpniecības industrijā. Meklējiet kravu un piegādes zonās, kur eiro paletes tiek izmantotas konteineros. Ir vērts ielūkoties! Piezīme - parasti apgrozībā tiek laistas vienreizējas lietošanas paletes. Daļa - ja tās joprojām ir funkcionālas - tiek atgrieztas pret depozītu. Tas var nozīmēt zemāku kvalitāti.

Īpaši populāri ir no paletēm meistarot sēžamos un oriģinālas gultas. Paletes ir raupjas, tāpēc, lai nejauši neierautu skabargu, virsmu nogludina ar smilšpapīru. No šā materiāla darinātās mēbeles var gan krāsot, gan lakot, gan tonēt. Paletes var atrast gan būvobjektu tuvumā, bet ja vēlies tās svaigas un vienādas, tad var arī iegādāties.

Svarīgi: lai kastes nebojātos, vienmēr izoderējiet to iekšpusi ar ūdens izturīgu līdzekli. Vai varbūt varat izveidot veselu dobi no paliktņiem terasei.

 Te var aplūkot dažas idejas, kas noteikti iedvesmos labiekārtot un dizainiski mainīt vidi sev apkārt. 

 

 

 

Reklāma
Reklāma

Pirms palešu mēbeļu izgatavošanas notīriet materiālu. Vislabāk izmantojot tvaika spiediena mazgātāju. Bet ārkārtas gadījumā noderēs arī asa suka un ūdens spainis. Pēc tam noslīpējiet koksni ar smilšpapīru, lai novērstu savainošanās iespēju. Pārliecinieties, ka visas naglas ir kārtīgi iesistas un nofiksējiet, ja nepieciešams. Noapaļot malas, jo uz tām arī var savainoties.

Tad izpaudieties ar krāsu! Viena lakas kārta būs pietiekami, lai jūsu palešu mēbeles saglabātu savu zemniecisko šarmu. Vai piešķiriet savam darbam citu krāsu, lai tas atšķirtos no apkārtējām mēbelēm. Ja uz jūsu balkona ir daudz tumšu priekšmetu, palešu plaukts sarkanā krāsā īpaši piesaistīs uzmanību. Uzklājiet mēbelēm krāsu vairākās kārtās, lai viss ir pārklāts vienmērīgi un izskatās glīti. Ja esat talantīgs gleznotājs, koksne ir ideāls līdzeklis jūsu talanta parādīšanai. 
 

Bet šeit idejas, kā iepriecināt bērnus