Randiņš ar meitu. Budžets - 4 EUR

"Ir pagājis mēnesis, kopš par savām mājām saucam Pārdaugavu – precīzāk, Āgenskalnu. Par šo Rīgas pusi tikpat kā neko nezinām, tāpēc ar meitu devāmies pirmajā ekskursijā," par laiku, kā aizraujoši mammai ar meitu pavadīt laiku, stāsta Aija Selga-Brikmane, "Atmiņu klade mammai + meitai" autore. 

Mamma Aija ar meitu Elizabeti savu randiņu nolēma pavadīt Dzelzceļa muzejā. Viņām ļoooti patika!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Mamma Aija ar meitu Elizabeti savu randiņu nolēma pavadīt Dzelzceļa muzejā. Viņām ļoooti patika!

 

Tā kā šo mammas un meitas rīta satikšanos vēlējos veidot zem tēmas Randiņš līdz 5 EUR, es izvēlējos Dzelzceļa muzeja apmeklējumu. Jo esmu ievērojusi, ka Elizabetei arvien vairāk patīk dažādi transporta līdzekļi. Viņas Top 3 šobrīd ir mašīnas, lidmašīnas un vilcieni.


Kā ierasts, jau no paša rīta Elizabete jautāja, ko mēs šodien darīsim.  Uzzinājusi manu piedāvājumu par vilcienu apskatīšanu, saņēmu pārliecinošu apstiprinājumu: “Jā! Vai iesim tagad?”. Ātri saģērbāmies un devāmies uz tuvāko 2. tramvaja pieturu. Līdzi paņēmām mazos, saliekamos ratus, jo biju pārliecināta, ka mājupceļā meita būs nogurusi.


Ierodoties muzeja teritorijā, biju patīkami pārsteigta, ka jau no rīta puses tur bija salīdzinoši daudz ģimenes ar bērniem. Bet tā kā teritorija ir plaša, to nevarēja just. Arī ieejas biļetes cena pieņemama – jāmaksā tikai pieaugušajiem.

Muzejs ir pilnveidots un mums abām tur bija ļoti interesanti! Visvairāk patika stacijas ekspozīcija, kur, piespiežot pogas, viss kustās un mainās. Pat nepamanīju, kā aizlidoja divas stundas! Kad jutu, ka Elizabete jau ir sagurusi, bet to, protams, neizrāda, jo ir tik saistošs, es uzaicināju viņu uz mini pikniku muzeja vestibilā. Baudījām  karstu šokolādi ar līdzi paņemtajiem "Selgas" cepumiem. 

Reklāma
Reklāma

 

Pirms promiešanas Elizabete lūdza, vai var pēdējo reizi ieiet izdrukāt biļeti vienā no ekspozīcijas punktiem, lai to uzdāvinātu tētim. Mēs, protams, to izdarījām un, turot rokās trīs biļetes, ar prieku gājām uz garderobi. Un labi, ka līdzi paņēmām ratus - meita tajos uzreiz ērti iekārtojās un mēs sagurušas, bet labā garastāvoklī, devāmies uz tramvaju, lai brauktu mājup. Tas bija ļoti jauks un interesants rīts!


Randiņa izmaksas:
2.50 EUR ieejas biļete + 0.80 EUR karstā šokolāde + 0.70 EUR Selgas cepumi.  Kopā 4 EUR.

Autore: Aija Selga-Brikmane, Elizabetes mamma un "Atmiņu klade mammai + meitai" autore