Dailes teātra viesizrādes 17. novembrī Rēzeknē, 25. novembrī Daugavpilī

Dailes teātris novembrī ar izrādi “Liec Dievam pasmieties” viesosies Rēzeknē, bet izrādi “Kam no Vilka kundzes bail?” rādīs Daugavpilī. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv


17.novembrī Šona Grenana plānotāju komēdiju “Liec Dievam pasmieties” redzēs teātra cienītāji Latgales vēstniecībā GORS. Trīsdesmit gadu laikā mēs iepazīstam kādu ģimeni, kuras iekšējā dzīve un attiecības atklāj ne tikai viņu sapņus un plānus, bet arī spriedzi un vilšanos. Gan vecāki, gan viņu trīs bērni: topošie priesteris, aktrise un bijusī futbola zvaigzne pieredz savu nenovēršamo pārtapšanu – bērni kļūst pieauguši, vecāki – noveco. Lai ko viņi būtu iecerējuši, bieži vien tas aizved viņus negaidītos, pārsteidzošos virzienos. Jo, kā reiz teicis amerikāņu kino režisors Vudijs Allens: „Ja gribi sasmīdināt Dievu, pastāsti viņam par saviem plāniem.” Rēzijas Kalniņas iestudētajā izrādē spēlē aktieri Indra Briķe, Pēteris Liepiņš, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Lauris Dzelzītis un Gints Andžāns.


25.novembrī izrādi “Kam no Vilka kundzes bail?” Dailes teātris rādīs Daugavpils teātrī.

Kam no Vilka kundzes bail?

Edvarda Olbija attiecību drāmu iestudējis jaunais režisors Toms Treinis, izrādē spēlē Agnese Zeltiņa, Ivars Auziņš, Elīna Avotiņa un Andris Bulis.  Marta un Džordžs ir laulāts pāris, kurš spēlē bīstamas emocionālas spēles. Kad pēc viesībām viņiem uz dzērienu pievienojas otrs precēts pāris, izrādās, ka Martas un Džordža laulība ir uz sabrukuma robežas. Pazemojošos pārmetumos un agresīvā izsmieklā atklājas viss attiecību rūgtums un pieviltās cerības. Taču nav jau tā, ka Nika un viņa Dārguma laulībā viss būtu ideāli. Pamazām sagraujot pašu izlolotās ilūzijas un atgriežoties pie sāpīgi neērtās realitātes, viņiem visiem kopā jāpārdzīvo šī „Valpurģu nakts” un eksorcisma rituālā jāizdzen no sevis dziļi slēptie dēmoni.

Reklāma
Reklāma

 

Ieskaties: www.dailesteatris.lv