Kā nosiltināt dzīvokli no iekšpuses?

Dzīvoju blokmājas dzīvoklī, no sienas nāk aukstums, un vietās, kur mēbeles atrodas pie pašas sienas, veidojas pelējums. Vēlos nosiltināt šo sienu no iekšpuses. Kādi materiāli un kādā secībā tie jāizmanto?

Ja dzīvoklis ir vecajā mājā, jāskatās, lai rūpīgi būtu apmestas griestu salaiduma vietas un apaļie stūri.

FOTO: Shutterstock.com

Ja dzīvoklis ir vecajā mājā, jāskatās, lai rūpīgi būtu apmestas griestu salaiduma vietas un apaļie stūri.

 

Sienu siltināšana no iekšpuses ir ļoti labs risinājums tad, ja ir skaidrs, ka māju no ārpuses nesiltinās – piemēram, sanāk pārāk dārgi vai arī ēkas fasādi nevar siltināt, jo tā ir arhitektūras piemineklis.

Kā rīkoties? Vispirms sienu kārtīgi apsmidzini ar pretpelējuma līdzekli un ļauj tam pāris stundas nokost pelējuma sēnīti. Pēc tam noplēs tapetes, sienu kārtīgi nomazgā, lai tā būtu tīra. Vari izmantot jebkuru veikalos pieejamo pretpelējuma līdzekli.

Sienu siltināšanai vislabāk izmantot mīkstās kokšķiedras plātnes ar spundi. Plātnes liek dubultā. Katra plātne ir apmēram 2,5 cm bieza, tātad kopā sanāk 5 cm siltinājuma slānis. Plātnes pie sienas līmē ar līmjavu. Sākumā liek pirmo plātni, pēc tam pa virsu līmē otru plātni. Taču, līmējot otro kārtu, kokšķiedras plātni pagriež tā, lai apakšējai un virsējai plātnei nesakristu šuvju vietas, nebūtu šķirbu, kur nākt aukstumam. Kad plātnes pielīmētas, tās nostiprina ar dībeļiem, ļoti ērti ir nostiprināt ar skavotāju,

Plātnēm vari veidot divējādu apdari. Ja vēlies vienkārši siltu dzīvokli, pēc pielīmēšanas plātņu salaiduma vietas izlīdzini ar špakteli, pa virsu līmē tapeti. Vairs nekas nav vajadzīgs! Ja gribi nodrošināties, lai dzīvoklī ir ļoti, ļoti silts, virs plātnēm liec vēl metāla stiegrojumu – plastisku metāla sietiņu, ko var iegādāties būvniecības veikalos. Pēc tam to apmet ar dekoratīvo apmetumu 3 mm kārtā vai arī ar parasto apmēram 2 cm kārtā.

Ja dzīvoklis ir vecajā mājā, jāskatās, lai rūpīgi būtu apmestas griestu salaiduma vietas un apaļie stūri.

Reklāma
Reklāma

Siltināšana iekštelpās dod ļoti labu efektu – 5 cm kokšķiedras plātņu siltinājums kopā ar apdares materiālu nodrošina tādu pašu efektu kā, siltinot ārsienu, 10 cm siltumizolācijas vate. Pēc siltināšanas ar kokšķiedras plātnēm pelējums vairs neveidosies, jo siena būs silta. Priekšrocība ir arī tā, ka kokšķiedras plātnes ir pilnīgi ekoloģisks materiāls – dabīgais koks. Un šis materiāls nav pārlieku dārgs.  

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi"