Labas gribas koncertnotikums PIRMSĀKUMS decembrī piepildīs K. K. fon Stricka villas telpu

11., 12. decembrī 20.00 K. K. fon Stricka villā realizēsies koncertnotikums PIRMSĀKUMS – mūzikas, grafikas, teksta mijiedarbība telpā. Sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu biļešu ienākumi tiks novirzīti bērniem, kuriem zināms ierobežoti mazs dzīves ilgums.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Savienojot labas gribas cilvēkus unikālā lielumā, tiks radīta ziemas noskaņu stunda. Telpā satiksies komponistu Riharda Dubras, Pētera Vaska un J. S. Baha vokāli un instrumentāli skaņdarbi, mākslinieka Māra Subača grafiku videoprojekcijas, ko video mākslā pārvērtis Mīnus Astoņi (Andris Vētra) un Vara Piņķa balss. 


Vokāli skaņu radīs sekstets no Latvijas Radio kora (Aldis Andersons, Ilze Bērziņa, Normunds Ķirsis, Inga Martinsone, Līga Paegle, Iveta Romancāne). Instrumentāli villu piepildīs Matīss Čudars (ģitāra), Agnese Egliņa (klavieres), Toms Rudzinskis (saksofons), Agate Ozoliņa (čells).


Koncertnotikuma PIRMSĀKUMS idejas impulss ir bērns, kura ienākšana pasaulē ir ne tikai viņa paša, bet arī citiem esošs jauns sākums. Laiks, ko nevar apstādināt, bet var mainīt, vērot, pētīt. Izvēlētie mūzikas, grafikas, teksta lielumi, organiski savijoties, radīs neparastu sajūtu konsistenci.

Bērnu slimnīcas fonda priekšsēdētāja Liene Dambiņa akcentē: "Ir brīži, kad liekas, ka mēs kā līdzcilvēki vairs neko nevaram palīdzēt, bet tā nav. Jo īpaši tad, kad medicīna ir bezspēcīga, ir svarīgi būt līdzās un atbalstīt gan bērnu, gan viņa tuviniekus. Vienmēr ir kas tāds, kas bērnam sniegs prieku un palīdzēs kaut īsu mirkli justies labi!"

Viens no PIRMSĀKUMS atbalstītājiem ir būvniecības uzņēmums Velve, kura iesaiste nodrošinās unikālā koncertnotikuma realizēšanu, ne tikai savienojot profesionālus māksliniekus jaunā sastāvā, bet vienlaikus palīdzot bērniem, kas ir pieaugušo ikdienas iedvesmas pamatavots. 

Reklāma
Reklāma

"Ir daudz un dažādi notikumi, kas ietekmē mūsu dzīvi. Atbalsts un palīdzība līdzcilvēkiem ir viens no veidiem, kā ikviens var pozitīvi ietekmēt notikumu gaitu. Visiem ir zināms jēdziens "tauriņa efekts" – kad pavisam mazam notikumam var būt liela ietekme. Gribētos domāt, ka arī PIRMSĀKUMS koncertnotikums būs sākums pozitīvam "tauriņa efektam", kas ikvienam bērnam un viņu tuviniekiem sniegs daudz priekpilnus mirkļus," novēl Ainārs Leitēns, Velve valdes priekšsēdētājs.

Labo domu virzītāji, domubiedri – Velve, Rīgas tilti, GaCo, VPT Grupa, NA Group STAGE&LIGHT, Galerija RETRO PIANO, DrukaLabak.lv, CAPS!, BULKA, Cherry Picking, Karkadē ziedu salons, GEMOSS, FURNI mēbeles, eKase.lv, JCDecaux, DELFI, IR, Satori.lv, Mammamuntetiem.lv, Rīgas Laiks.


Ieejas biļetes pieejamas eKase.lv un tirdzniecības vietās. Iegādājoties biļeti, iespējams izvēlēties biļešu cenu 10 vai 15 EUR. Pirms koncerta ikviens klausītājs tiek ielūgts uz gardumu un labo domu priekštelpu. Ieeja no plkst.19.00.