Sportistu pankūkas

Olimpiete, kamaniņbraucēja Ulla Zirne, gatavojoties 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā, rītus lielākoties sāk ar spēcinošu putru vai dabīgu musli. Kad laiks atļauj un ir iedvesma, sportiste cep īpašas, uzturvielām bagātas pankūkas. Ulla dalās ar vienu no iecienītākajām brokastu receptēm un padomiem, kā dažādot rīta maltīti.

Pankūkas vienmēr nav jāgatavo no baltajiem miltiem.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pankūkas vienmēr nav jāgatavo no baltajiem miltiem.

 

Vienai porcijai
ola
viens vai divi banāni
50g Graci "Tumšās" vai “Spēka” putras
120ml jeb mazliet vairāk par pusi glāzes piena
viena tējk. kaņepju proteīna
viena tējk. brūnā cukura vai cita saldinātāja (pēc izvēles)
mazliet sāls, kanēļa
kokosriekstu eļļa cepšanai

 

“Treniņi aizņem lielāko daļu dienas. Veselīgam uzturam pievēršu uzmanību ne tikai pirms sacensībām – raugos, lai tas ikdienu ir sabalansēts, viegls un sniedz enerģiju ilgam laikam. Būtiskas ir minerālvielas, vitamīni imunitātei, spēkam un proteīni muskuļu darbībai. Rītos, kad treniņi sākas vēlāk un ir laiks radošām izpausmēm virtuvē, cepu veselīgās pankūkas,” stāsta Ulla. 

 

Reklāma
Reklāma

Recepti var viegli variēt un pielāgot katra gaumei. Papildus iespējams pielikt klāt zemesriekstu sviestu, vairāk vai mazāk kaņepju proteīna, kā arī sezonas labumus. Ķirbju laikā, pankūku masai var pievienot vārītus vai svaigus ķirbjus rīvētās skaidiņās. Vasarā maltīti Ulla dekorē ar svaigām zemenēm, dzērvenēm vai mellenēm, rudenī un ziemā – ar banāna šķēlītēm vai mango gabaliņiem. Govs piena vietā var lietot auzu, rīsu vai sojas pienu. 

 

Sastāvdaļas