Bērna drošība automašīnā

Braukšanas laikā nekas nedrīkst novērst jūsu uzmanību, tāpēc, parūpējoties par mazuļa drošību automašīnā, jums nevajadzēs par to lieki uztraukties.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 


Pampers padoms
Braukšanas laikā nekas nedrīkst novērst jūsu uzmanību, tāpēc, parūpējoties par mazuļa drošību automašīnā, jums nevajadzēs par to uztraukties. 
Visticamāk, bērns ir braucis automašīnā jau no brīža, kad pārvedāt viņu mājās no dzemdību nama. Tiklīdz viņš sāk aktīvāk iepazīt pasauli - parasti 3 mēnešu vecumā, jūs biežāk izbraucat no mājas ar auto. Ir pienācis laiks parūpēties par viņa drošību.

Izlasiet dažus noderīgus padomus, kas brauciena laikā pasargās mazuli no traumām un citām nepatikšanām.


Izmantojiet drošības slēdžus
Pārbaudiet, vai durvīm ir drošības slēdzis, lai bērns tās nevarēs atvērt no iekšpuses. Parasti slēdzis atrodas zem durvju slēgšanas mehānisma (kad durvis ir aizvērtas, to nevar redzēt).
Izmantojiet automātiskos durvju un logu slēdžus, lai bērns neizkļūtu no automašīnas un nevarētu neko izmest ārā pa logu.
Vecākās automašīnās izmantojiet manuālos slēdžus.
Ja logus verat ciet automātiski, vienmēr sekojiet, lai mazulis neiespiestu savus pirkstiņus.


Neatstājiet mazuli mašīnā vienu
Parūpējieties, lai mazulis nesēdētu tiešos saules staros. Piemēram, izmantojiet logu saulessargus.
Nekad neatstājiet mazuli automašīnā vienu. Pat ne uz minūti!
Atstājiet automašīnas durvis vaļā, kamēr neesat izņēmis no automašīnas mazuli. Maz ticams, ka jebkad aizmirsīsiet savu mazuli automašīnā, taču citiem tā ir gadījies. 
Viens veids, kā to sev atgādināt, ir nolikt automašīnas aizmugurējā sēdeklī savu somiņu vai arī novietot spoguli tā, lai no priekšas varētu redzēt mazuli.

Reklāma
Reklāma


Izvēlieties pareizu autokrēsliņu atbilstoši bērna vecumam
Mazulim augot, vajadzēs iegādāties dažādus autokrēsliņus, kas atbilst attiecīgajiem auguma un svara ierobežojumiem.
Kad mazulis ir sasniedzis zīdaiņa autokrēsliņa auguma vai svara kategorijas robežu (parasti 9–18 mēnešu vecumā), ir pienācis laiks iegādāties jaunu autokrēsliņu.
Atcerieties, ka vismaz pirmos divus dzīves gadus ir ieteicams izmantot autokrēsliņu ar skatu pretēji braukšanas virzienam. Pretējais braukšanas virziens ir jāievēro, jo, atrodoties krēsliņā šādā pozīcijā, mazuļa galva un kakls tiek pareizi atbalstīts. Kad mazuļa galviņa sāk slieties pāri krēsliņa atzveltnei, krēsliņš jātur pretējā braukšanas virzienā.
Vienmēr izvēlieties oficiāli sertificētu autokrēsliņu, kas atbilst jūsu mazuļa vecumam, augumam un svaram.
Neskaidrību gadījumā konsultējieties ar kvalificētu autokrēsliņu pārdevēju.

Uzmanību! Nav ieteicams pirkt lietotu sēdeklīti no nepazīstamiem cilvēkiem, jo jūs neziniet, vai tas jau nav pabijis kādā avārijā un/vai ticis salauzts. Ņemiet vērā, ka ražotāju ieteicamais auto sēdeklīša mūžs ir 6 gadi, bet ne vairāk kā 10 gadi.


Kā uzstādīt bērna autokrēsliņu?
Padomus par drošu mazuļa autokrēsliņa uzstādīšanu atradīsiet automašīnas lietošanas instrukcijā un mazuļa krēsliņa instrukcijā.
Ja lietošanas instrukcijas šķiet sarežģītas, varat meklēt video pamācības tiešsaistē.
Divreiz pārbaudiet, vai autokrēsliņš ir pareizi uzstādīts un vai drošības josta ir pareizi piesprādzēta un viegli pieejama.
Neskaidrību gadījumā konsultējieties ar autokrēsliņu pārdevēju.

 

Droša automašīna un laimīgs mazulis ar nomainītām autiņbiksītēm — atliek vien doties ceļā un priecāties par dzīvi!

Avots: Pampers.com