Variācija par krāsnī ceptiem āboliem. RECEPTE

Rudenim piestāv smaržīgi, cepti āboli un silta kanēļa smarža. Karlīna Latsone, bloga Ir.Bene autore, piedāvā vienkāršu kāruma recepti, kas priecēs mājiniekus un patīkami pārsteigs ciemiņus. 

Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir grieķu (bezpiedevu) jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir grieķu (bezpiedevu) jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu.

 

“Šogad rudens ir ražīgs – lutina ar kārdinošiem un sulīgiem āboliem. Diendienā ēdam svaigus augļus, tomēr dažkārt tie paliek pāri, un tad jādomā receptes dažādībai. Viena no tām ir cepti āboli - bērnības našķis. Variāciju ir bezgala daudz, taču mans pēdējā laika labākais atklājums ir āboli, kas pildīti ar šķiedrvielām un proteīna bagātu musli,” stāsta K. Latsone. “Cepšanai iesaku izvēlēties pašmāju ābolus, turklāt – pēc iespējas skābākus. Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir grieķu (bezpiedevu) jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu.”

Izejvielas (6-8 personām)
6-8 āboli
4-5 ēdamk. Graci mušļa “Tievais”
50g sviesta
2 ēdamk. medus
ēdamk. kanēļa
150ml saldā krējuma
tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana
Sagriez ābolus uz pusēm, izņem serdi, pildi ar musli Graci. Izkausē sviestu, sajauc ar medu un kanēli, pārlej pāri pildītajiem āboliem un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes. Noslēgumā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārlej ar masu ābolus un pasniedz karstus.

Veseli ēduši!

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas