Rīgas vidusskolēni nākamgad ēdīs bez maksas; bērnudārzniekiem vēl jāpaciešas

Rīgas dome izglītībai, kultūrai un sportam nākamgad plāno tērēt teju 316 miljonus eiro. Atbildīgie domes ierēdņi uzsver, ka lielāki tēriņi vajadzīgi Latvijas simtgades nosvinēšanai un jauniem labumiem iedzīvotājiem. Taču starp tiem nebūs pirms vēlēšanām solītās brīvpusdienas bērnudārzu audzēkņiem.

FOTO: Shutterstock.com

“Pirmsskolas izglītības iestādēs strādājošajiem darbiniekiem mēs soli paaugstinām par 50 eiro. Tālāk – 2018. gads ir Latvijas simtgade, kurā būs Dziesmu svētki un tāpēc Rīgas kolektīviem ir paredzēta tērpu iegāde un Dziesmu svētku procesu nodrošināšana,” stāsta Balamovskis.

Tāpat papildu nauda būs dažādām kultūras aktivitātēm, jo iepriekšējos gados tās vienmēr pietrūcis. Vēl 1,3 miljoni eiro vajadzīgi, jo dome apņēmusies uzsaukt pusdienas 10. – 12. klašu skolēniem.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane no «Saskaņas» un «Gods kalpot Rīgai» saraksta skaidro, ka uzreiz naudu visu bērnu ēšanai atrast nevarot: “Ļoti svarīgi ir tas, ka mēs pildām solījumu, ka veselības apdrošināšanas polises saņems pirmsskolu pedagogi. Tas pats attiecas uz brīvpusdienām – nepārprotami un neapšaubāmi, ka brīvpusdienas saņems arī tuvākajos gados visi pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņi,” norāda Aldermane.

Reklāma
Reklāma

Visu sižetu var noklausīties šeit LSM.lv