20 Dalailamas teicieni par mieru, laimi un mīlestību. Jāņem vērā!

Ja nu ir kāds, kurš par laimi un mieru zina patiesi daudz, tad tas ir Viņa Svētība Dalailama. Allaž smaidīgais vīrs ne reizi vien ir izteicies par laipnības, līdzcietības un mīlestības nozīmi mūsdienu stresa pilnajā pasaulē, un viņa teiktajam patiesi var ticēt, jo visas šīs īpašības viņš praktizē arī pats. Dalailamas citātos ir gan loģika, gan sirsnīgums, un, mūsuprāt, viņa ieteikumus patiešām ir vērts pamēģināt.

 Atceries, ka reizēm nedabūt to, ko vēlies, ir brīnišķīga veiksme.

FOTO: Shutterstock.com

 Atceries, ka reizēm nedabūt to, ko vēlies, ir brīnišķīga veiksme.

1. Laime nav kaut kas gatavs. Tā nāk no tevis paša padarītā.

2. Kas ir mīlestība? Mīlestība ir nosodījuma neesamība.

3. Ja kāds tev nesmaida, esi dāsns un dāvā savu smaidu. Nav cilvēka, kuram vēl vairāk būtu nepieciešams smaids, kā tas, kurš nespēj pasmaidīt pats.

4. Izvēlies būt optimistisks, tā ir patīkamāk.

5. Ja problēma ir atrisināma, ja esošajā situācijā vari kaut ko darīt, tad par to nav vērts uztraukties. Ja problēma ir neatrisināma, tad uztraukties nav jēgas. Vispār no uztraukšanās nav nekāda labuma.

6. Esi laipns, kad vien tas ir iespējams. Tas vienmēr ir iespējams.

7. Katru rītu, kad celies, domā tā – es esmu laimīgs, ka dzīvoju, man ir vērtīga cilvēka dzīve, es to neizniekošu. Es izmantošu visu savu enerģiju, lai pilnveidotu sevi, atvērtu savu sirdi citiem. Es domāšu laipnas domas par citiem, nedomāšu neko sliktu un nedusmošos. Centīšos būt citiem noderīgs, cik vien spēju.

8. Reizēm klusums ir vislabākā atbilde.

9. Ja vēlies, lai citi ir laimīgi, esi līdzcietīgs. Ja vēlies pats būt laimīgs, esi līdzcietīgs.

10. Paskatieties uz bērniem. Protams, viņi ķildojas, taču, kopumā ņemot, viņi neglabā aizvainojumu tik ilgi kā pieaugušie. Vairums pieaugušo ir izglītotāki par bērniem, bet kāda gan jēga no izglītības, ja viņi plati smaida, bet sevī iekšā glabā negatīvas jūtas? Bērni parasti tā nerīkojas. Ja viņi uz kādu ir dusmīgi, viņi izpauž dusmas, un tad tās ir beigušās. Nākamajā dienā viņi atkal var rotaļāties ar šo cilvēku.

11. Patiesās pārmaiņas notiek tevī pašā; atstāj ārpasauli tādu, kāda tā ir.

Reklāma
Reklāma

12. Ja tev šķiet, ka esi pārāk mazs, lai ko mainītu, pamēģini pagulēt vienā istabā ar odu.

13. Es sakauju savus ienaidniekus, padarot viņus par draugiem.

14. Kad mēs pret citiem jūtam mīlestību un laipnību, tas ne vien liek viņiem justies mīlētiem un aprūpētiem, bet arī palīdz mums attīstīt iekšēju laimi un mieru.

15. Tikai viena maza doma no rīta var pilnībā mainīt visu tavu dienu.

 

16. Dusmas vai naids ir kā makšķernieka āķis. Ir ļoti svarīgi, lai mēs uz tā neuzķertos.

 

17. Gadā ir tikai divas dienas, kurās nav iespējams neko paveikt. Viena no tām ir Vakardiena, un otra – Rītdiena. Šodien ir īstā diena, lai mīlētu, ticētu, darītu un, visvairāk – dzīvotu.

18. Atceries, ka reizēm nedabūt to, ko vēlies, ir brīnišķīga veiksme.

19. Reizēm lietas noiet greizi, tas ir normāli. Bet pie mums Tibetā ir teiciens: “Deviņas reizes kļūdies, deviņas reizes mēģini vēlreiz.”

20. Ja domāsi, ka viss ir kāda cita vaina, piedzīvosi daudz ciešanu. Ja apzināsies, ka viss atkarīgs no tevis, radīsi prieku un mieru.

Saistītie raksti