Mammamuntetiem.lv ielūdz uz vecāku sapulci!

Mēs, Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv aicinām vecākus uz tikšanos - to varētu dēvēt arī par vecāku sapulci, kurā kopīgi pārrunāt, kas ģimenēm Latvijā šobrīd ir aktuāls, kādas problēmas būtu jārisina valstiskā līmenī un ko vērtējam kā pozitīvu. 

 

Lai turpinātu uzsākto darbu un paplašinātu darbības jomas, aicinām vecākus līdzdarboties organizācijā Mammamuntetiem.lv. Foto: Toms Norde

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai turpinātu uzsākto darbu un paplašinātu darbības jomas, aicinām vecākus līdzdarboties organizācijā Mammamuntetiem.lv. Foto: Toms Norde

 

Sapulce notiks šā gada 7. novembrī, plkst. 17.00 Mammamuntetiem.lv redakcijā Rīgā, Brīvības ielā 40 (jānāk pagalmā). 


Latvijas vecāku oganizācija Mammamuntetiem.lv dibināta 2009. gada sākumā kā interneta vietne - ģimens portāls www.mammamuntetiem.lv -, taču, lasot un uzklausot vecāku stāstus, un, apjaušot, kādas ir Latvijas ģimeņu problēmas, redakcijas kolektīvs sāka iniciēt un īstenot dažādas sociālas un sabiedrības domas veidošanas kampaņas, projektus. Organizācijas misija ir Latvijas ģimeņu labklājības veicināšana, izglītošana un sabiedrības domas veidošana. Lai to pildītu, īstenoti daudzveidīgi projekti, zināmākie - bērnu audzināšana bez vardarbīgām metodēm “Necel roku!”, Tēva dienas gājiens un festivāls ar mērķi skaidrot tēta neatsveramo nozīmi bērna dzīvē, bezmaksas grāmata un kampaņa par bērnu drošību “Kā nosargāt sava bērna dzīvību” ar mērķi mazināt bērnu traumatismu, bezmaksas izglītojošs žurnāls topošajiem un jaunajiem vecākiem “Mammām un Tētiem”, kas iznāk četras reizes gadā un paredzēts topošo vecāku izglītošanai. Tāpat organizācijas pārstāvji regulāri tiek iesaistīti darba grupās Labklājības ministrijā, Rīgas domes Labklājības departamentā, aicināti uz Saeimas demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdēm u.c. pasākumiem. Lai turpinātu uzsākto darbu un paplašinātu darbības jomas, aicinām vecākus līdzdarboties organizācijā Mammamuntetiem.lv.

Lai turpinātu uzsākto darbu un paplašinātu darbības jomas, aicinām vecākus līdzdarboties organizācijā Mammamuntetiem.lv.


Šajā vecāku spaulcē runāsim par daudzveidīgiem, vispārīgiem tematiem, lai vēlāk tikšanās būtu strukturētas, pieaicinot arī jomas ekspertus un klātienē uzzinot atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem, kā arī iezīmējot tematus, par kuriem būtu jārunā valstiskā līmenī. Lai notiktu produktīva domapaiņa, šādas vecāku sapulces plānots rīkot regulāri.

Pirmās tikšanās sarunu tematika:

-Vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv darbības jomas, mērķi un vecāku iespējas iesaistīties;
-Vecāku gaidas no vecāku organizācijas darbības;
-Kādas ir lielākās Latvijas vecāku, ģimeņu grūtības (apskatīti dažādi temati);
-Pārmaiņas izglītības sistēmā, ko no tām sagaidām?
-Valsts atbalsts ģimenei. Kas vērtējams pozitīvi, kas - uzlabojams?

Vecāku sapulces mērķis: 
identificēt Latvijas ģimeņu aktualitātes.

Uzdevumi:
Apzināt vecāku aktualitātes, problēmas un sarežģījumus;
Apspriest un izstrādāt iespējamos risinājumus;
Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv darbībā iesaistīt vecākus no visas Latvijas.

Reklāma
Reklāma

Lai pieteiktos sapulcei, līdz 3. novembrim raksti uz fonds@mammamuntetiem.lv vai piesakies Facebook.com/mammamuntetiem. Plānotais pasākuma ilgums 2 stundas.

MAMMAMUNTETIEM.LV ĪSTENOTIE PROJEKTI

 

Inga Akmentiņa-Smildziņa, Latvijas vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja