Četru stundu laikā Valsts policija konstatē trīs gadījumus, kad netiek pildīti bērnu aprūpes pienākumi

Aizvadītās sestdienas izskaņā Rīgas reģionā četru stundu laikā Valsts policijā fiksēti trīs atsevišķi gadījumi, kad mazu bērnu vecāki bijuši alkohola reibumā, tādējādi nespējot pilnvērtīgi pildīt bērna aprūpes pienākumus. Par notikušo katrā no šiem gadījumiem Valsts policijā uzsākta administratīvā lietvedība, kā arī ziņots attiecīgajai bāriņtiesai un sociālajam dienestam. Valsts policija izsaka pateicību ikvienam, kas šādās situācijās nepaliek vienaldzīgi.

Visos gadījumos par notikušo Valsts policija informējusi bāriņtiesu un attiecīgos sociālos dienestus, tāpat visos trīs gadījumos Valsts policijā uzsāktas administratīvās lietvedības par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

FOTO: Shutterstock.com

Visos gadījumos par notikušo Valsts policija informējusi bāriņtiesu un attiecīgos sociālos dienestus, tāpat visos trīs gadījumos Valsts policijā uzsāktas administratīvās lietvedības par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

 

Sestdien, 14.oktobrī, ap pulksten 20.30 Valsts policijā tika saņemta informācija, ka Kurzemes iecirkņa teritorijā, kādas ģimenes dzīves vietā notiek konflikts un zināms, ka ģimenē aug arī mazulis - 2016.gadā dzimusi meitenīte. Ierodoties izsaukuma vietā, likumsargi sastapa minēto ģimeni ar mazuli un konstatēja, ka 1985.gadā dzimušais vīrietis un 1987.gadā dzimusī sieviete ir manāmā alkohola reibumā, tāpat telpā bija jūtama cigarešu dūmu smaka. 

Lai pārliecinātos vai bērna veselībai nekas nekait, Valsts policija izsauca Neatliekamo medicīnisko palīdzību, pārbaudes veikšanai.

 

Vēl pēc nepilnas stundas, ap pulksten 21.15 Valsts policijas Ogres iecirkņa dežūrdaļa saņēma informāciju no iedzīvotāja, ka kādas ģimenes dzīves vietā, kurā aug arī divi mazgadīgi bērni, vecāki lieto alkoholiskos dzērienus. Valsts policijai ierodoties uz izsaukumu, konstatēts, ka ģimenē, kurā aug 2013.gadā dzimusi meitenīte un 2015.gadā dzimis zēns, abiem vecākiem konstatēts vairāk nekā divu promiļu alkohola reibums.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt Vecmīlgrāvī naktī uz svētdienu, ap pulksten 00.30, Valsts policijas Ziemeļu iecirkņa policisti saņēma izsaukumu no kādas 1972.gadā dzimušas sievietes – desmit gadu vecas meitenītes mātes, ka viņa ar bērnu bijusi ciemos un nu netiek laista mājās. Skaidrojot notikušā apstākļus, Valsts policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete ar bērnu devās pie diviem paziņām, kur kopīgas alkohola lietošanas laikā starp pieaugušajiem izcēlies konflikts, pēc kā visi izgājuši ārpusē. Esot uz ielas, bērna mātei ar vienu no paziņām izcēlies vēl viens konflikts dēļ tā, ka sievietei norādīts, ka viņa esot pārāk iereibusi, lai šajā laikā dotos ar bērnu uz mājām, pēc kā sieviete ziņoja Valsts policijai par notikušo. 

Likumsargiem ierodoties notikumā vietā, bērna mātei konstatēts 2,7 promiles alkohola reibums, pēc kā bērns tika nogādāts aprūpē citam ģimenes loceklim, kamēr māte nogādāta policijas iecirknī paskaidrojuma pieņemšanai.

 

Visos gadījumos par notikušo Valsts policija informējusi bāriņtiesu un attiecīgos sociālos dienestus, tāpat visos trīs gadījumos Valsts policijā uzsāktas administratīvās lietvedības par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu. Atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam, par šādu nodarījumu, vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, var izteikt brīdinājumu vai uzlikt naudas sodu līdz 140 eiro apmērā.

Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs: “Ir pilnīgi nepieļaujami, ka pieaugušie ne tikai nerūpējas par saviem mazajiem bērniem, bet arī apdraud viņu drošību. Tādos gadījumos bērnam atliek vien paļauties uz apkārtējiem, tādēļ pateicos katram, kurš par šādiem gadījumiem informē Valsts policiju.”