Brūkleņu un siera bezglutēna tarte ar mandeļu mīklas pamatni

Šī bezglutēna tarte būs rudenīga garšu kārpiņu lutināšana ikvienam, un arī šo desertu ieteicams baudīt kopā ar Veuve Doussot Demi Sec šampanieti.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pamatnei:

· 200 g mandeļu miltu

· 120 g pūdercukura

· 1 ola

· 60 g sviesta

 


Siera krēmam:

· 300 g krēmsiera

· 2 olas

Reklāma
Reklāma

· 170 g cukura

· 1 tējkarote sāls

· 250 g brūkleņu


 

Visas pamatnes sastāvdaļas sajauc kopā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm, pēc tam mīklu izrullē un ieklāj formā. Saputo krēmsieru ar olu, cukuru un sāli. Lej siera masu formā un cepeškrāsns apakšā 50 minūtes cep 170 grādos. Pilnībā atdzesē un pasniedz, pārkaisot kūku ar svaigām brūklenēm. 

 

Sastāvdaļas