Beidzot varēsi uzelpot! 9 padomi, kā atbrīvot no liekām mantām savu dzīves telpu

Ir jauki, ja pieder visādas noderīgas lietas, ja ir trauki, apģērbs, rotaļlietas un viss cits, ko ikdienā vēlamies. Taču slikti ir tad, ja lietu iegāde un to uzglabāšana kļūst par procesu, kas iegājis pašplūsmā. Ko atcerēties, lai lietu nebūtu par daudz un māja nepārvērstos par noliktavu? 

Ja kaut kas ir par daudz, saliec kastēs un atdod labdarībai!

FOTO: Shutterstock.com

Ja kaut kas ir par daudz, saliec kastēs un atdod labdarībai!


1. Lietas, kam neesi pieskāries jau sešus mēnešus, izmet vai atdod labdarībai. Tas protams, neattiecas uz lietām, ko objektīvu iemeslu dēļ izmantojam retāk – Ziemassvētku rotājumus, slidas, glābšanas vesti vai makšķerēšanas komplektu. 

2. Pārskati lietas, jo iespējams liela daļa no tām ir vairāk nekā tev nepieciešams. Vai tev tiešām nepieciešami 15 rezerves dvieļi, kāda jēga no 10 salātu bļodām un 3 gaļas āmuriņiem? Ja tev ir kādai lietai 2 eksemplāri, tu jau būsi nodrošinājies pret kādas lietas nolietošanos.

3. Pārstāj iepirkties tāpēc, ka veikalā ir atlaides! Pārstāj kaulēšanās medības, neiepērcies uz atlaidēm. Pērc tikai tad, ja kaut ko patiešām vajag. Tik tādēļ, ka smuks un ar atlaidēm, nav iemesls, lai pirktu.

4. Iztīri drēbju skapi, lai tur atrastos tas, ko patiešām ir prieks vilkt mugurā, nevis lietas, no kurām nevari izvēlēties.

5. Skaties nākotnē! Kad apsver iespēju kaut ko iegādāties, mēģini iztēloties to pēc 6 mēnešiem. Pēkšņi sapratīsi, ka daudzas lietas nemaz tev nav vajadzīgas.  

6. Ievies kārtību plauktos! Ja kaut kas neiederas tavā istabā vai dzīves telpā, tiec no tā vaļā vai atrodi citu pielietojumu. Ja tev tas ir vajadzīgs noliet tā, lai ir pa rokai, nevis katru reizi pazūd tik ļoti, ka piemirsti par priekšmeta eksistenci. 

7. Labāk aizstāj nevis papildini! Nopirki jaunu? Tad izmet ārā kaut ko vecu. Vai vēl labāk – atrodi šai lietai jaunu īpašnieku, ja tas ir iespējams. 

8. Sastādi minimālista vēlmju sarakstu! Tā vietā lai tērētu naudu par lietām, investē līdzekļus, lai atrastu lietas, kas bagātinās dzīvi, nepiepildot māju. 

Reklāma
Reklāma

9. Neļaujies alkatībai! Dažkārt māju var padarīt glītāku, kaut ko izmetot, nevis kaut ko tajā ienesot. 

 

LASI ARĪ: Drēbju skapja revīzija. Ko izmest un ko atstāt?

Atbrīvošanās no krāmiem atjaunos enerģiju un attīrīs prātu. Dziednieka padomi

 

Avots: bayart.org