Biedrības Debesmanna sadarbībā ar t/c Spice aicina uz kampaņu “Tutepatās”

Biedrības “Debesmanna” mērķis ir atbalstīt Latvijas sievietes, vīriešus un to ģimenes, kas saskārušies ar pēcdzemdību depresiju. Jaunnedēļ, 10.oktobrī t/c Spice pie informācijas centra no plkst. 14:00 biedrība aicina uz kampaņu “Tutepatās”.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Biedrības Debesmanna liek apstāties un padomāt. Tutepatās - tas skan tik vienkārši, bet tai pat laikā - sarežģīti, tāpēc ikviens tiek mīļi aicināts uz biedrības kampaņu jaunnedēļ 10.oktobrī, t/c Spice pie informācijas centra. No plkst. 14:00 – 15:00 Latvijas radio 1 raidījumā "Ģimenes studija” tiešajā ēterā Bez Tabu seja Agnese Drunka intervēs raidījuma dalībniekus  - Daci Rukšāni, Diānu Zandi un biedrības “Debesmanna” vadītāju Ivetu Parravani. Bet pēc plkst. 15:00 būs diskusija ar īpašajiem Tutepatās viesiem: rakstnieci Daci Rukšāni, radio balsi Valdi Melderi, psiholoģi Diānu Zandi, mūziķi Evitu Zālīti un aktrisi Madaru Melni Tomsoni.
 

Pati Madara Melne Tomsone par “Tutepatās” saka šādi: “..Es piekritu piedalīties šajā kampaņā, jo ceru, ka mana pieredze palīdzēs citām sievietēm un viņu tuviniekiem vieglāk tikt galā ar pēcdzemdību depresiju. Jā, es arī esmu pārdzīvojusi pēcdzemdību depresiju!..”


Valdis Melderis piemetina: “..Es arī gribu palīdzēt jaunajiem vecākiem apzināties, ka grūtības, ar kurām viņi saskaras, ir izplatīta parādība, ka tā nav tikai viņu personīgā problēma. Gribu viņus iedrošināt meklēt padomu, palīdzību un atbalstu pie citiem vecākiem un/vai speciālistiem, tāpēc arī es atbalstu kampaņu “Tutepatās”..”


Dace Rukšane papildina: “..Es labprāt pievienotos! Depresija ir tēma, par kuru labprāt runāju un manās grāmatās ir tai atbilstoši teksti - pat pirmajā, kur tie iekļuvuši galīgi neapzināti (tobrīd nesapratu, ka rakstu par depresiju). Pēc pirmā bērna man arī bija ļoti smaga epizode, bet diemžēl par šo tēmu toreiz neviens nerunāja. Jā, es gribu piedalīties - jo, ja jebko varu darīt tajā virzienā, ka kaut vienam nav tik smagi, es to ar prieku darīšu.'

Reklāma
Reklāma


Par apzināšanos – spēt labāk izprast, ka mammas un tēta loma nav tikai laime un prieks, tā ir arī rūpes, nogurums un nereti nomāktība, kas var pāriet depresijā. Un, ka svarīgi to apzināties, pazīt simptomus un meklēt palīdzību ātri, lai ātri atkal atgūtu emocionālo līdzsvaru. To visu biedrība “Debesmanna” grib īstenot kampaņā “Tutepatās”, kur pus dienas garumā būtu dažādas aktivitātes visai ģimenei. Uz skatuves kāps grupa Astronout, būs fotobūdiņa smilebox.lv un Matīss Markovskis kā mirkļu ķērāji, būs Jogitas Pūpolas atrakcijas bērniem. Atnāc un esam viens otram blakus, tuvu, ciešām – Tutepatās!


Pievienojies pasākumam šeit: https://www.facebook.com/events/230972847429876/