Aktuāli: kā ģērbt bērnu rudenī?

Nav noslēpums, ka rudens Latvijā ir ļoti skaists, taču kā vecmāmiņas saka – arī viltīgs. Mēs nevaram pasargāt bērnus no visa, tomēr varam palīdzēt izvairīties no nebeidzamajām rudens iesnām un klepus, ģērbjot bērnus piemēroti laikapstākļiem. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ko vilkt uz dārziņu vai skolu, ja šobrīd līst lietus, bet pēcpusdienā sola +15?

Ar padomiem dalās Linda Aļeksejeva, trīs dēlu (Ēriks 8 gadi, Valters 6 gadi un Olivers 2 gadi) mamma: “Mēs ģērbjam bērnus kārtās, lai viegli varētu kādu kārtu novilkt, ja uzspīd saule, jāieiet veikalā vai jāiekāpj mašīnā; savukārt atkal kārtu uzvilkt atpakaļ, kad paliek vēsāks, sāk līt lietus, jāizkāpj no auto vai jādodas laukā no siltākām telpām. Izvairoties no straujām ķermeņa temperatūras maiņām, bērna sasvīšanas un straujas atdzišanas, bērna ķermenis norūdās vienmērīgi un ir izturīgāks pret drēgno laiku. Bērns var droši dzīvoties ārā un izbaudīt gan peļķes, gan krītošās krāsainās lapas.”

 

 

Sākotnēji ģimene izmēģinājusi vairākus variantus, taču šobrīd izvēlas Polarn O. Pyret (PO.P) izstrādājumus to izcilās kvalitātes dēļ. Pirmo reizi iegādājoties šo apģērbu, gan var likties, ka produkcija ir dārgāka nekā citi zīmoli Latvijā, taču kalpošanas ilgums un nodilumizturība sevi attaisno, un patiesībā apģērbs ir ļoti ekonomisks.

 

 

PO.P flīsa vējjakas ir viens no maniem iemīļotākajiem izstrādājumiem. Tā kā tās aizsargā no vēja, tad ir ideāli piemērotas apģērba vidējam slānim vai arī virsējai kārtai siltākās dienās, Latvijā šo apģērbu principā var valkāt visa gada garumā. Flīsa audums sastāv no trīs dažādām kārtām un materiāliem - virsējais flīss, mitruma izturīgais un pret vēju aizsargājošais slānis zem tā, kā arī mīksts, uzkārsts trikotāžas audums iekšpusē. Izstrādājuma priekšpusē un aizmugurē ir atstarotāji, kā arī krūšu kabata. Uz apkaklītes ir speciāls aizsargatloks, kas nodrošina pret zoda ādas kairinājumu.

 

 

Funkcionalitāte

Reklāma
Reklāma

Piedurkņu aproces valnīša rakstā ir nedaudz pagarinātas, un tām ir paredzēts atvērums īkšķim. Aproces ne tikai saglabā roku siltumu, bet tās ir iespējams arī atlocīt vai pielāgot bērna augumam. Flīsa vējjakai ir unikāla aizdare, kuru iespējams piestiprināt aizsargjakai.

 

 

PO.P mitruma izturīgās un pret vēju aizsargājošās vējjakas ir lieliskas. Tās ir paredzētas aizsardzībai tiešām drēgnos laikapstākļos kā trešā kārta un sastiprināmas ar flīsa jaku, viegli un vienkārši pārvēršot divus izstrādājumus vienā. PO.P vējjakas aizsargā no ūdens un vēja, kā arī tām ir speciāls aizsargatloks, kas aizsargā zoda ādu no kairinājuma un sniedz papildu aizsardzību aukstumā un lietū. Īpašs piedurkņu pārklājums nodrošina kustību brīvību, bet piedurkņu aprocēm ir „Velkro” aizdare.

 

 

Hidroizolācija bez PFC

Mitruma izturīgajiem materiāliem ir nepieciešama īpaša apstrāde, un tam plaši pasaulē tiek lietoti perfluorināti. Taču zinātniskie pētījumi ir pierādījuši, ka daži perfluorināti atstāj ietekmi uz dabu un cilvēka hormonālo sistēmu. Tāpēc PO.P izmanto mitruma izturīgu pārklājumu bez perfluorinātiem, kas atbilst ne tikai stingriem ķīmisko izstrādājumu nosacījumiem, bet arī augstas kvalitātes un funkcionalitātes prasībām.


Informācija sagatavota, izmantojot tīmekļa vietni http://www.polarnopyret.lv

 

 

Par Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret ir Zviedrijas bērnu apģērbu zīmols ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi. Polarn O. Pyret rada pievilcīgu, funkcionālu un augstas kvalitātes bērnu apģērbu, kas kalpo vairākiem bērniem ģimenē un to iespējams valkāt vairākās paaudzēs. Kā zīmola atpazīstamības zīme kalpo garroku krekls ar baltām strīpām, kas savu popularitāti ieguva 1976. gadā Zviedrijā. Lūdzam apmeklēt mūsu mājaslapu šeit: http://www.polarnopyret.lv/lv_lv