Grāmata garīgo vērtību cienītājiem "Grāmata par prieku"

Izdevniecība Avots piedāvā grāmatu garīgo vērtību cienītājiem Dalailama, Desmonds Tutu, Duglass Abrams "Grāmata par prieku" 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ikviens mūžs ir izaicinājumu pilns. Mēs esam gluži kā augi – viens, sausuma badināts, novīst, cits – laiž saknes zemes dzīlēs, kur valgmes vairāk. Cilvēks no cilvēka atšķiras nevis ar to, kas un kā dzīvē notiek, bet gan ar kādu attieksmi norises tiek uztvertas. Spēcīgs ir tas, kurš zina, ka jebkura situācija var kalpot personiskajai izaugsmei – un mēs visi augam pretim laimes sajūtai. Prieks ir tā saule, uz kuru tiecas ikviena cilvēka dvēseles ziedlapas.

 

Nobela Miera Prēmijas laureāti Viņa Svētība Dalailama un Arhibīskaps Desmonds Tutu ir pavadījuši trimdā vairāk nekā piecdesmit gadu, pārciešot despotisku vardarbību. Viņu smaids ir sirsnīgs, tas nemaskē ciešanas – par spīti grūtībām vai, kā viņi teiktu, to rezultātā, viņi ir divi no vispriecīgākajiem šīs planētas cilvēkiem.

Arhibīskaps Tutu 2015. gada aprīlī devās uz Dalailamas rezidenci Dharamsalā, Indijā, lai piedalītos Viņa Svētības astoņdesmitās dzimšanas dienas svinībās un radītu šo grāmatu, dāvanu līdzcilvēkiem. Viņi gremdējās savā personiskajā pieredzē, lai atbildētu uz vienu vienīgo patiesi jēgpilno jautājumu: kā rast prieku, lūkojoties acīs dzīvē it kā nenovēršamajām ciešanām?

 

Smiekliem pārpilnās un asarām slacītās nedēļas nogalē abi dižgari vērās bezcerības un izmisuma dzīlēs, šādi uztaustot pavedienu, kas caurvij ikvienu prieka pildītu mūžu.

 

Grāmata dāvā ieskatu pārsteidzošajā nedēļā, sekojot abiem garīgajiem spēkavīriem no viņu pirmā apskāviena līdz pat atvadu sveicienam.

Reklāma
Reklāma

 

Viņa Svētība XIV Dalailama, Tenzins Gjatso, ir tibetiešu tautas un Tibetas budisma garīgais līderis. Viņš apciemo pasaules malu malas (un septembrī viesosies arī Latvijā), izskaidrodams mīlošās laipnības un līdzcietības mācību, veicinot dažādu reliģiju savstarpējo sapratni un vides aizsardzību. Viņa darbs vieš cerību, ka pasaulē reiz iestāsies miers. Dalailamas mācība nav reliģiska – viņš ir vienkāršas, nepastarpinātas un ikdienišķas pieejas aizstāvis.

 

Desmonds Tutu pazīstams kā ievērojams līderis Dienvidāfrikā valdošo rasu nemieru jautājumos. 1974. gadā Tutu tika iecelts par Taisnīguma un samierināšanās komisijas vadītāju. Šī darba ietvaros viņš izstrādāja unikālu programmu, kas palīdz attīstīties valstīm, kad tās pārvarējušas iekšzemes konfliktus un apspiestību.

 

 

356 lpp., mīkstie vāki, 13x20cm