Idejas, ko likt skolēna pusdienu kārbiņā! VIDEO

Ne visi bērni skolā labprāt ēd pusdienas. Tas nozīmē, ka vecākiem ik dienas ir lielais uzdevums - sagatavot pusdienu kārbiņas, ko bērnam paņemt līdzi uz skolu. Ja bērnam ir garāka diena skolā vai ārpusskolas pulciņos, kārbiņa ar ēdienu noderēs launagam. 

Idejas pusdienu kārbiņai!

FOTO: Shutterstock.com

Idejas pusdienu kārbiņai!

Lūk, kāda mamma dalās idejās, kā bērna pusdienu kārbiņu saturu padarīt daudzveidīgu un pilnvērtīgu. Un vienlaikus tādu, ko būtu ātri sagatavot līdzņemšanai.  

 

Galvenie ieteikumi:

1. Raugies, lai vienā pusdienu kārbiņā būtu augļi, dārzeņi, ogļhidrāti un olbaltumvielas. 

2. Kārbiņā liec visdažādāko krāsu augļus un dārzeņus - jo krāsaināk, jo labāk. 

3. Atrodi veidu, kā sagriezt un sakārtot augļus un dārzeņus tā, lai bērnam būtu ērti. Kumosiem vēlams būt nelieliem, paņemšanai var izmantot zobu bakstāmos kociņus.

4. Bērniem patiks, ja mazā trauciņā ieliksi līdzi kādu mērci, kur iemērkt gurķu vai burkānu strēmelītes. 

 

5. Daudzi vecāki domā, ka bērnam līdzi noteikti jādod sviestmaizes, taču arī tam ir alternatīva - var izmantot tortiļjas, krekerus, sausmaizītes. 

Reklāma
Reklāma

6. Olbaltumvielu uzņemšanai pusdienu kārbiņā var likt ne tikai gaļu, bet arī visdažādākos krēmsierus. 

 

7. Pusdienu kārbiņās droši var likt arī kaut ko saldu, piemēram, auzu pārslu cepumus vai žāvētus augļus, jo bērniem ir nepieciešama enerģija. 

8. Ne mazāk svarīgi parūpēties par to, lai būtu piemērota kastīte, kur ēdienu salikt. Vislabākās ir kastītes ar vairākiem nodalījumiem. Mamma iesaka izmantot nelielas datorsomas, kur pusdienu kārbiņu uzglabāt - tajās var pat ievietot speciālos saldējamos elementus. 

 

Skaties video!