Fakti par seksu pēc 40

Ja tev likās, ka sekss ir tikai divdesmitgadniekiem, tad laikam ritot, atklājas, ka dzīve neapstājas arī pie 40 gadu robežas. Ir lietas, kas patiesi iepriecina gan vīriešus, gan sievietes, kas ir sasnieguši šo agrāk biedējošo gadu skaitli. 

Fakti par seksu pēc 40

FOTO: Shutterstock.com

 

Viņi ir dzīvnieki!

Vidēji testosterona līmenis jaunam vīrietim ir 5–10 reizes augstāks nekā sievietei, tādēļ seksuālā vēlme viņiem ir vidēji trīs reizes augstāka. Turklāt atšķirībā no mums, kam interese par seksu ir katrai atšķirīga un individuāla, viņiem tā principā neko daudz neatšķiras. Iespējams, tieši tādēļ sievietes mēdz teikt, ka viņi visi ir seksuāli apsēsti dzīvnieki – nekā kļūdaina, vismaz salīdzinot ar sievieti pašu, šajā teicienā nav.


Vairāk seksa!

Sievietēm dzīves vidusposmā ir skaitliski daudz vairāk seksa epizožu nekā jaunībā, un viņas daudz labprātāk ļaujas arī pavisam vienkāršam seksam bez kruzuļiem un romantiska iesaiņojuma.


Tikai 7 sekundes

Jauniem vīriešiem testosterona līmenis ir maksimāls, tādēļ viņi ir pakļauti ārkārtīgai seksuālajai vēlmei. Lai izvērtētu sievieti kā seksuālu partneri, viņam vajadzīgas tikai septiņas sekundes, kas līdzvērtīgas vienam acu skatam. Kad jaunietis iemīlas, testosterona līmenis vēl vairāk paaugstinās, un viņš kļūst praktiski neatturams.

Reklāma
Reklāma


Gaidu orgasmu

Seksuālās vajadzības vairumam sieviešu būtiski paaugstinās pēc pirmā piedzīvotā orgasma un sasniedz maksimumu 26–30 gadu vecumā. Vēlme sievietei turpmāk ir puslīdz noturīga līdz pat 60 gadu vecumam, kaut dažām kritums sākas no 45 līdz 50 gadiem.


Pieviļ potence

45 gadus vecam vīrietim testosterona ir jau daudz mazāk nekā tam, kam 25. Skaitliskajā ziņā seksa pusmūža kungam jau ir krietni mazāk. Apmēram 5% vīriešu šajā vecumā parādās pirmās problēmas ar potenci, piecdesmitgadīgo vidū – jau 10%.


Orgasmu lineāls

Vīrieši seksuālo interesi mēra orgasmos, kas augstāko punktu sasniedz tīņa gados, bet zināmu līdzsvaru – trīs orgasmus nedēļā – iegūst pēc trīsdesmit gadu vecuma. Tāds līdzsvars, ja vien puiša cilvēkam ir pastāvīgas un regulāras attiecības, var palikt arī visu mūžu.