Vistas gaļas rullīši ar mājās gatavotu zaļumu sviestu

Uzkoda vai piedeva pamatēdienam - iederēsies visur. Arī lieliski nagetu aizstājēji.

Ja pasniedz kā sātīgu uzkodu, tie garšos vēl labāk ar pašgatavotu mērcīti!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ja pasniedz kā sātīgu uzkodu, tie garšos vēl labāk ar pašgatavotu mērcīti!

Sastāvdaļas:

  • 4 vistas filejas
  • 1 paciņa sviesta
  • zaļumi - dilles, pētersīļi
  • pāris ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari
  • viena ola
  • milti
  • rīvmaize panēšanai
  • eļļa cepšanai

Gatavošana:

  • Sagatavo zaļumu sviestu: mīkstam sviestam pievieno smalki sagrieztus zaļumus, ķiplokus, sāli. 
  • Visu izmaisa un satin desiņā pārtikas plēvē. To ieliek saldētavā.
  • Ķeramies klāt vistas filejām: tās izklapē, pārkaisa ar sāli un pipariem.
  • Atdzisušo zaļumu sviestu liek uz vistas filejām, satin rullītī.
  • Tos panē miltos, tad saklapētā olā un rīvmaizē, tad vēlreiz - olā un rīvmaizē.
  • Rullīšus cep sakarsētā eļļā, ik pa brīdim pagrozot, lai apcepās no visām pusēm.
  • Cepšanu nobeidz cepeškrāsnī uz pāris minūtēm.

Recepte: Agita Gabrāne

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas