Šonedēļ gaidāmi īpaši skaisti laikapstākļi

Pēc saulainās nedēļas nogales saule solās nepazust un sagādāt skaistu un sausu arī jauno darba nedēļu, sola sinoptiķi.

Sinoptiķi teic, ka atvasara Latvijā vēl brīdi uzkavēsies.

FOTO: Shutterstock.com

Sinoptiķi teic, ka atvasara Latvijā vēl brīdi uzkavēsies.

 

Aizvadītajās divās dienās Latvijā valdīja vasarīgi laika apstākļi, ar kuriem varētu atzīmēt atvsaras iestāšanos: dzestras naktis un rīti, bet saulainas un siltas dienas, bez nokrišņiem. Piekrastes rajonos gaisa temperatūra brīvdienās sasniedza pat +21...+22°, ziņo www.meteo.lv.

Virs Latvijas atradīsies siltāka gaisa masa, līdz ar to vēl nedēļas sākumā dienas laikā gaiss iesils līdz +16…+20°, bet naktis būs dzestras.

Nedēļas pirmajā pusē debesis būs skaidras, nokrišņi nav gaidāmi un pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš. Virs Latvijas atradīsies siltāka gaisa masa, līdz ar to vēl nedēļas sākumā dienas laikā gaiss iesils līdz +16…+20°, bet naktis būs dzestras - gaisa temperatūra pazemināsies līdz +4…+9°, lokāli zāles virskārtā gaidāma salna, bet piekrastes rajonos būs par pāris grādiem siltāks. Vietām nakts otrajā pusē un agrā rīta stundās veidosies migla. Varam teikt, ka atvasara Latvijā vēl brīdi uzkavēsies.

Reklāma
Reklāma

Pirmdienas rītā gaisa temperatūra būs +5..+10 grādu, Kurzemes piekrastē līdz +12 grādiem. Atsevišķās vietās iespējama migla, pūtīs neliels austrumu vējš.

Pēcpusdienā termometri rādīs +15..+20 grādu, vējš lēni līdz mēreni pūtīs no austrumiem. Visā valstī spīdēs saule, mākoņu būs maz, nokrišņu - nemaz.
Arī Rīgā gaidāma saulaina pirmdiena, ar lēnu līdz mērenu austrumu vēju. Gaisa temperatūra saullēktā pazemināsies līdz +8..+10 grādiem, savukārt pēcpusdienā gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Nedēļas otrajā pusē atmosfēras spiediens nedaudz pazemināsies, tādēļ mākoņu daudzums palielināsies, gaidāms arī neliels lietus, kam būs lokāls raksturs. Līdz ar ziemeļaustrumu vēju Latvijā ieplūdīs aukstāks gaiss: jau nedēļas izskaņā gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs +10…+15°, naktī pazemināsies līdz +5…+10°, bet debesīm skaidrojoties, iespējama gaisa temperatūras pazemināšanās vēl par 2-3°.