67 gadus vecās vācu skolotājas, māmiņas Agnetas četrīšiem jau divi gadi

67 gadu vecās jaunās māmiņas Agnetas četrīši šogad maijā atzīmēja nopietnu jubileju – divus gadus! Visi mazuļi - meitiņa Nīte un trīs dēlēni - Benss, Fjonss un Nīts, smaidīgi un apmierināti sēž savos barošanas krēsliņos pie galda un mielojas ar dzimšanas dienas kūku. 

Agneta ar mazuļiem jūtas ļoti laimīga - visi kopā nekad negarlaikojas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Agneta ar mazuļiem jūtas ļoti laimīga - visi kopā nekad negarlaikojas

Pirms diviem ar pus gadiem Agneta iekļuva visu pasaules mediju pirmajās slejās, paziņojot, ka gaida četrīšus, kas ieņemti mākslīgās apaugļošanas ceļā, izmantojot olšūnas un spermatozoīdu donorus.  Medicīniskā procedūra notikusi kādā no Austrumeiropas valstīm, jo Eiropā šādu procedūru veikt atteicās. Ārstu prognozes nebija saulainas, tomēr mazuļi Vācijas klīnikā piedzima 26. grūtniecības nedēļā ar ķeizargriezienu. Visi ar apmierinošu veselības stāvokli, tikai maziņi.


Lasi arī: 
Rekords: 65 gadu vecumā sieviete laidīs pasaulē četrīšus
65 gadus vecās mammas četrīši dodas mājup. Visi veseli!

Pasaules slavenākās piecītes: Slava, traģēdija un salauztās dzīves


Pēc tam Agneta ar bērniem no preses uzmanības izvairījās, bet nu var teikt, ka bērni, kas ir dzimuši stirpi pirms laika, arvien vairāk panāk attīstībā savus vienaudžus un sniedz mammai un 13 vecākajiem brāļiem un māsām daudz prieka. 

Visi četri bērni tagad sver no astoņiem līdz divpadsmit kilogramiem un ir apmēram 80 līdz 90 cm lieli. Trīs no tiem ir pilnīgi patstāvīgi, vienam no brālīšiem vajag vēl nelielu asistenta palīdzību ikdienas gaitās, jo viņam ir bērnu cerebrālā trieka. Vienam no bērniem ir redzes problēmas, kas ir raksturīgas priekšlaikus dzimušajiem bērniem

Dažas stundas nedēļā Agneta saņem vietējās pašvaldības atbalstu – pie viņas nāk auklīte, kas palīdz tikt galā ar bērniem. 

Reklāma
Reklāma

Kopumā Agneta ir ļoti laimīga par savu lēmumu. “Man nekad nav garlaicīgi. Neviena diena nav tāda pati, kā bija iepriekšējā”. Arī līdzcilvēki ir novērojuši, ka māmiņa vienmēr ir ļoti mierīga un nosvērta, lieliski tiek galā ar sadzīvi un bērniem, neraugoties uz pieklājīgo gadu nastu. 

Sabiedrība, mediķi un politiķi joprojām strīdas, vai Agnetas lēmums visiem līdzekļiem tikt pie bērniem  gandrīz 70 gadu vecumā ir atbalstāms. “Tas ir pārdrošs medicīnisks eksperiments ar dzīviem cilvēkiem,”  komentēja kāds no veselības aprūpes nozares pārstāvjiem. Citus uztrauc, kas notiks ar bērniem, kad viņu gados vecā māte nomirs pirms viņi būs sasnieguši pilngadību. 

 

Informācija sagatavota pēc ārzemju preses materiāliem