Vienkārši uzdevumi, ko pildīt klepus gadījumā. VIDEO

Mitrais, vēsais laiks līdzi atnesis klepu. Šeit vingrojumi, ko bērns uztvers kā rotaļu un vienlaikus veicinās atklepošanu.
Lai veicinātu atklepošanu, palīdzēs, piemēram, burbuļu pūšana!

FOTO: Ekrānuzņēmums

Lai veicinātu atklepošanu, palīdzēs, piemēram, burbuļu pūšana!

Lai palīdzētu bērnam slimošanas laikā, nepieciešams veicināt atklepošanu - lai "slimība nāk ārā". Bēnam to vajag paskaidrot un paslavēt par katru reizi, kad atklepošana izdevusies un klepus "izdzīts". 

Lasi arī: Viss, kas vecākiem jāzina par mazu bērnu klepu. Stāsta ārste pulmonoloģe Renāte Snipe 

 

Reklāma
Reklāma
  • Atklepošanu veicinās dažādi uzdevumi ar pūšanu: var pūst spalvas, saplēstus papīra gabaliņus, ar salmiņu pūst burbuļus ūdens glāzē. Šādi uzdevumi veicinās izelpas fāzes pagarināšanu, uzlabo plaušu ventilāciju un iztīra bronhus.
  • Aicini bērnu kopā palēkāt! Lēkāšana veicina krēpu izdalīšanos, uzlabo asinsriti elpošanas orgānos.
  • Bērniņam vari masēt muguru - rosini bērnu nogulties ar vēderu uz spilvena tā, lai ķermeņa priekšdaļa ir nedaudz uz leju. Tad veic maigu masāžu dažādos veidos, ar dūrēm viegli var pabungāt pa muguru - tas veicina atklepošanu, krūškurvja drenāžu, uzlabo asinsriti krūškurvī.
  • Tāpat varat kopā spēlēt dažādas rotaļas ar mešanu, kur priekšmets jāpaceļ pāri galvai, jāatvēzējas un jāmet. Mētāt varat balonu, bumbu. Šāds vingrojums veicinās krēpu izdalīšanos no bronhiem, uzlabos plaušu ventilāciju.

 

Saistītie raksti