Nakts pārgājiens, sēņu un dzejas dienas, mūzika un citas izklaides brīvdienām

Nedēļas nogale gaidāma ļoti rudenīga. Sēņu smarža, jau iedzeltenās lapas un dzejas lasījumi ir noskaņa, ko baudīt. Esam apkopojuši pasākumus, uz kuriem var doties, lai brīvdienas vēl interesantākas. 

Ar sēņu daudzveidību varēs iepazīties Dabas muzeja sēņu izstādē.

FOTO: Shutterstock.com

Ar sēņu daudzveidību varēs iepazīties Dabas muzeja sēņu izstādē.

Veselīga dzīvesveida diena
16. septembrī Lucavsalā, Rīgā, noritēs Veselīga dzīvesveida diena. Pasākums paredzēts gan tiem, kuri jau piekopj aktīvu dzīvesveidu, gan tiem, kuri par to tikai interesējas un meklē sev piemērotāko veidu, kā nodarboties ar fizkultūru un sportu. Apmeklētājus sagaida plaša pasākumu programma, kurā iekļautas spēles un sacensības, kā arī mediķu un speciālistu konsultācijas. Papildus informācija šeit.


Kalnciema kvartāla tirgus
16. septembrī Kalnciema kvartālā noritēs tradicionālais zemnieku un amatnieku tirgus. Savukārt bērnus sagaida izklaidējošas nodarbības par drošību, kurās būs iespējams iepazīties ar policijas darbu, savukārt policijas suns Rotto pastāstīs par drošības noteikumiem uz ceļa. Papildus informācija šeit.
 

Sēņu dienas Dabas muzejā
No 14. līdz 18. septembrim Latvijas Dabas muzejā noritēs ikgadējās Sēņu dienas. Ekspozīcija mainās katru dienu, tajā būs iespējams apskatīt visiem gan ierastās baravikas, gailenes un bērzlapes, gan Latvijā reti sastopamas sēnes. Tāpat tiks izrādītas arī indīgās sēnes. Eksperti pastāstīs, kādas sēnes drīkst lietot uzturā, bet kādas ir ļoti bīstamas, kā arī dalīsies ar savām sēņu ēdienu receptēm. Papildus informācija šeit.
 


Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls 
No 14.09 līdz 17.09. Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejā Ināras Liepas ceļojošais leļļu mākslas muzejs organizē leļļu mākslas festivālu, kas pulcēs vairāk nekā 800 profesionālu mākslinieku autordarbu no klasikas līdz avangardam. Festivāls veltīts jauno materiālu, 3Dtehnoloģiju izmantošanai leļļu mākslā un dizainā, un tā tēma ir “Uz vēja spārniem”. Festivāla organizatore un idejas autore Ināra Liepa piemitina, ka izstādē piedalīsies 90 mākslinieku no 15 valstīm. Apmeklētājiem būs iespēja apskatīt vairāk nekā 800 mākslas objektu. Papildus informācija šeit.


Jauniešu Etnodienas
No 15. līdz 17.septembrim Liepājā notiks “Jauniešu Etnodienas”. Astoto gadu kopā pulcēsies etniskajā kultūrā ieinteresēti jaunieši no visas Latvijas. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties radošās nodarbībās, tikties kopīgā muzicēšanā un danču vakaros, savukārt 17.septembrī plkst.12.00 Jauniešu mājas un Folkloras centra “Namīns” kopīgajā pagalmā visi interesenti gaidīti Etnodienu noslēguma koncertā. “Jauniešu Etnodienas” ir Latvijas valsts simtgades programmas notikums. Papildus informācija šeit.

 

Reklāma
Reklāma


Imanta Ziedoņa muzeja rīkots nakts pārgājiens “Varenā tumsa”
Kas reizēm šķitis tāls – ir tuvs; kas neaizsniedzams - tas tevī iekšā! Ziedoņa muzejs piedāvā nakts taku “Varenā tumsa”, kurā aicinām apmeklētājus doties, lai pazustu, meklētu un atkal atrastu – sevi, citus un sevi starp citiem. Un tas viss - tumsā! Programmas ietvaros: neparasta un pārsteigumiem pilna pastaiga Ziedoņa muzejā Murjāņos nakts laikā, izaicinoši radoši uzdevumi gan individuāli, gan visiem kopā. Papildus informācija šeit



Trešo reizi norisināsies festivāls “Čello Cēsis”
No 15. septembra līdz 17. septembrim Cēsīs trešo reizi norisināsies starptautiskais festivāls “Čello Cēsis”, informē Vidzemes koncertzāles «Cēsis» pārstāve Egija Saļņikova. Festivāls “Čello Cēsis” sāksies 15. septembra vakarā ar koncertu “BACHianas čellam un saksofonu kvartetam”, kurā uzstāsies jaunā latviešu čelliste Margarita Balanas, muzicējot kopā ar saksofonu kvartetu “Signum” no Vācijas. Sestdien, 16. septembrī, plkst.12 interesenti aicināti uz “Vēlajām brokastīm ar čella garšu” - sarunu un brokastīm koncertzāles “Cēsis” restorānā mūziķu sabiedrībā, nepiespiestā un neformālā atmosfērā. Vakara izskaņā, plkst. 21, koncertzāles Kino zālē būs iespēja noskatīties Annas Šiltcas dokumentālo filmu “Čella stāsti” (2013, Luksemburga). Papildus informācija šeit.