4 idejas, kā iekārtot mazu bērnistabu

Vēlies atrast perfektu krāsu paleti un dizaina risinājumu, lai mainītu bērnistabas iekārtojumu? Aplūkojiet šīs universālās un viegli realizējamas idejas, kas būs tieši laikā arī maza izmēra guļamistabām!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rotaļīga bērnistaba gan meitenēm, gan zēniem


Ja istabā dzīvo māsa ar brāli, bet nav pietiekami daudz vietas, lai radītu katram individuālu rotaļu un mācību stūrīti, izmantojiet maigu toņu kombinācijas, kas piestāvēs abiem:

  • pelēkzaļš, baložpelēks un citronu dzeltens;
  • pasteļdzeltens un laima zaļš;
  • olīvzaļš, gaiši pelēks un bēšs;
  • pelēkzaļš, smilšu brūns un brūni violets;
  • sarkanbrūns un bēšs;
  • gaiši pelēks, laškrāsas un zilganpelēks.

Vizuāli lielāku telpu padarīs, piemēram, šaurs, taču augsts grāmatu plaukts, aizkari līdz pat grīdai, kā arī sienas krāsojums vertikālās līnijās.

 

Istabas sadalīšana zonās
Mazas istabas krāsošana neizslēdz lielas idejas, īpaši, ja runa ir par bērnistabu. Varat izmantot zonu nodalīšanu ar krāsām, lai neizmantotās telpas daļas pārveidotu par atpūtas vai mācību zonu.


Esiet drosmīgi un radoši, zonas akcentējot ar uz sienas uzkrāsotiem apļiem un citām ģeometriskām formām, kas vienlaikus veicinās arī bērna radošumu. Aplūkojiet, kā izveidot perfektus apļus uz sienām šeit, kā arī noskatieties praktisku video pamācību!

 

 


Toņi, kas vizuāli telpu padara lielāku
Likums nr. 1 iekārtojot nelielu telpu - sienu krāsošanai izmantojiet gaišus toņus, piemēram:

  • krēmkrāsas;
  • gaiši un maigi zils;
  • pasteļkrāsas zaļš;
  • blāvi dzeltens u.tml.
Reklāma
Reklāma


Liela kļūda, ko daudzi pieļauj, iekārtojot pēc platības mazas istabas, ir sienu krāsošana tumšos toņos, kas tiek papildināta ar sīkiem rakstiem uz pretējām sienām. Šis risinājums nomāc telpas noskaņu un padara to ne tikai vizuāli šaurāku, bet arī drūmāku.


Mazāk ir vairāk jeb stilīgā skandināvu gaume
Minimālisma un šobrīd ļoti modernais skandināvu stils ir pārņēmis mājokļus visā pasaulē. Kāpēc gan to neizmantot arī bērnistabā? Dzidri baltas sienas, kas vizuāli telpu padara plašāku, var radīt brīnišķīgu telpu bērniem, kur ne tikai spēlēties, bet arī koncentrēties mājasdarbu izpildei. Turklāt nav slikti jaunos prātus iepazīstināt ar ideju par to, ka mazāk nozīmē vairāk!

 

 

Par šādu interjera stilu māc šaubas, jo baltas sienas ir viegli nosmērēt ar kurpju zolēm, dubļainiem pirkstiem un nejauši izšļakstītu dzērienu? Neuztraucieties, jo ar Sadolin EasyCare krāsu tās ir tieši tikpat viegli arī nomazgāt! Krāsā esošais vasks neļauj netīrumiem iesūkties, tos pārvēršot pilienos, ko ātri vien var nomazgāt ar tīru ūdeni un lupatiņu.

 


Mazas telpas iekārtošanai vajadzīgs neliels budžets

 

Bērnistabas iekārtošanai nav jākļūst par dārgu pasākumu, ko var veikt tad, kad vecākā atvase jau izaugusi un istaba jāpielāgo jaunākajam brālim vai māsiņai. Rūpīgi pārdomāti krāsas akcenti var atsvaidzināt jebkuru istabu. Savukārt, ja pa rokai ir dažādi trafareti, iespējams izveidot jebko - sākot no svītrām un apaļām planētām no Saules sistēmas līdz pat dalītas sienas efektam.


Izmantojiet minimālu krāsas daudzumu maksimālam efektam un radiet saviem bērniem sapņu istabu!