Tūkstošiem cilvēku Rīgā svin Tēva dienu

Šodien, 9. septembrī, jau piekto gadu pēc kārtas notiek Tēva dienas festivāls 2017, kas sākās ar sirsnīgu, ģimenisku gājienu no Brīvības pieminekļa līdz Vērmanes dārzam. Gājiena centrālie saukļi: „Lepns, ka esmu tētis” un „Es tevi mīlu, tēti!”. 

Tēva dienas festivāls 2017 šodien Vērmanes dārzā norisināsies līdz plkst. 16.00.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tēva dienas festivāls 2017 šodien Vērmanes dārzā norisināsies līdz plkst. 16.00.

Kā jau katru gadu, gājiens sākās no Brīvības pieminekļa, un svinīgu soli tam piešķīra LR Zemessardzes orķestris diriģenta Anda Kareļa vadībā, kas muzicēja gājiena priekšgalā.

 

„Tā kā gājiena dalībnieku skaits ar katru gadu kļūst lielāks, man šķiet, jau var teikt – Tēva dienas atzīmēšana Latvijā jau ir iedzīvojusies, vairumam ģimeņu kļuvusi par neatņemamu svētku kalendāra sastāvdaļu,” pēc gājiena iespaidos dalās pasākuma organizatore, Latvijas vecāku organizācijas „Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

Tēva diena 2017

 

Organizatori priecājas, ka ar katru gadu gājiena dalībnieku pulks ievērojami pieaug un nu kopā pulcē tūkstošiem ģimenes cilvēku no visas Latvijas, savukārt Tēva dienas festivālu Vērmanes dārzā, kas ilgst dienas garumā, kopumā apmeklē vairāk nekā 5000 dalībnieku.

Tēva dienas gājiens

 

Apsveikuma runu īpaši Tēva dienas festivāla apmeklētājiem bija sagatavojis arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, uzsverot, ka katra cilvēka dzīvē milzīga loma ir gan mātei, gan tēvam: „Tēvs ir cilvēks, uz kura pleca atbalstīties grūtos brīžos, kura stiprajās rokās sajust drošību un mīlestību. Tēva viedais padoms un iedrošinājums ļauj mums gūt pārliecību par saviem spēkiem un sasniegt arvien jaunus mērķus. Būt tēvam ir vienlaikus atbildība un piepildījums. Novēlu spēku un sirdsgudrību ikvienam vīrietim, kurš cenšas būt labs tēvs saviem bērniem!”

Reklāma
Reklāma

 

tēva diena

„Kad pirmo reizi organizējām gājienu par godu tētiem, gājiena dienas rītā iezagās raizes un nedrošība – Brīvības iela ir slēgta, vai tiešām būs, kas piedalās? Jo ir radies priekšstats, ka vīrieši Latvijā šādām aktivitātēm nav atvērti. Taču jau pirmajā gājienā, kas notika 2013. gadā, piedalījās ap diviem tūkstošiem dalībnieku!” par Latvijas ģimeņu atsaucību svinēt Tēva dienu stāsta Inga Akmentiņa-Smildziņa.

 

tēva dienas festivāls, Klāvs Smildziņš

Par Tēva dienas festivālu:

Tēva dienas festivālu jau piekto gadu Rīgā rīko Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv”, pasākuma lieldraugs ir veikalu tīkls „Rimi”. Tēva dienas festivāla mērķis ir sekmēt tēva un bērna brīvā laika pavadīšanu kopā, kā arī sabiedrībā aktualizēt tematu par tēva nozīmi bērna dzīvē. Vairāk par Tēva dienas festivālu un tēviem veltītajām aktivitātēm var uzzināt

www.tevadiena.lv