Idejas sirsnīgām, pašu rokām gatavotām dāvanām tētiem

Tēva dienas festivāls 2017 jau šajā nedēļas nogalē – sestdien, 9. septembrī, plkst. 12.00 Rīgā, Vērmanes dārzā. Tajā darbosies arī tētiem domātu dāvanu darbnīcas. Latvijas vecāku organizācijas „Mammamuntetiem.lv” radošā komanda sagatavojusi sirsnīgu dāvanu idejas, ko viegli pagatavot mājas apstākļos.

Gatavo dāvanu savam tētim pats! Foto: Agnese Gabrāne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavo dāvanu savam tētim pats! Foto: Agnese Gabrāne

 

Spēle “Krustiņi un nullītes” kopā būšanas priekam

Krustiņi un nullītes
Nepieciešamie materiāli: linu audums, diegs un adata, šķēres, nelieli olīši, stikla vai keramikas krāsas, derēs arī mammas vecā nagu laka, melns marķieris.
Gatavošana: no linu auduma izgriež taisnstūri (15x30 cm), pārloka uz pusēm, malas nošuj, lai veidojas maisiņš. Vaļējam galam ar adatu uz riņķi izšuj cauri resnāku aukliņu, lai maisa galu varētu aizvilkt un aizsiet. Uz maisiņa vienas puses ar marķieri uzzīmē spēles laukumu. Uz akmeņiem ar izraudzīto krāsu uzzīmē krustiņus un nullītes (katru 5 eksemplāros). Spēle ir gatava!


Mīlestības rokassprādze

Rokassprādzes
Nepieciešamie materiāli: ādas strēmeles, aukliņas, metāla stieple, dekoratīvi elementi.
Gatavošana: rokassprādzi veido, nogriežot ādas strēmeli, kuras garums ir puse no rokas apkārtmēra, un aukliņu – aptuveni 15–20 cm garumā. Aukliņu pieliek pie ādas strēmeles un ar citu aukliņu piesien pie ādas. To pašu izdara ar otru galu. Rezultātā aukliņa “staigā” gar ādas strēmeli, līdz ar to rokassprādzi var uzlikt uz rokas un pēc tam savilkt, lai nekrīt nost. Metāla stiepli var izmantot, ja ir vēlēšanās rokassprādzi izrotāt ar dekoratīviem elementiem, piemēram, koka podziņām. Tās uzver uz stieples un spirāles veidā apvij ap ādas strēmeli. Galos nostiprina. 
Vēl variants – rokassprādzi pin no vairākām garām strēmelēm atbilstoši tēta rokas izmēram. 

 

Tētis “Supermens”

Supermentētis
Nepieciešamie materiāli: koka špāteles, krāsains papīrs, flomāsteri, kustīgās actiņas, līme, šķēres.
Gatavošana: tā ir pavisam vienkārša un būs pa spēkam mazākajiem sveicējiem. Pie špāteles pielīmē “Supermena” apmetni, uzlīmē acu pārsēju un acis. Uz koka uzraksta tēta vārdu vai mīļvārdiņu. 

 

Kartīte “Tēta krekls” ar mīļu ierakstu

Reklāma
Reklāma

Kartīte
Nepieciešamie materiāli: krāsains papīrs, melns marķieris, šķēres, līme.
Gatavošana: uz krāsaina papīra uzzīmē kaklasaiti, to izgriež un līmē pelēkas, pārlocītas lapas vidū. No citas krāsas papīra izgriež jostu, ko līmē lapas apakšā. Uz tādas pašas pelēkas papīra lapas uzzīmē un izgriež krekla kabatiņu, ko līmē krekla augšējā sānā. Visas kontūras pārvelk ar marķieri, iezīmē arī jostas detaļas. Augšā – kaklasaites vidū – lapu nedaudz iegriež, lai var atlocīt krekla maliņas. Kartītes iekšpusē raksta jaukus vārdus tētim. 

 

Atgādinām par konkursu bērnudārziem “Idejas Tēva dienas dāvanām”. Balvas no BOSCH un “Möller’s”!
BALVAS

3 grupiņas saņems BOSCH Mini komplektus – Bosch Mini darba galdu un konstruktoru un veselīgas balvas no “Möller’s”! 

Bosch balva
Mollers

 

KONKURSA NOTEIKUMI
* Iesūti vismaz vienu bērnudārzā gatavotas dāvanas par godu Tēva dienai ideju ar foto.
* Idejai nav obligāti jābūt realizētai šajā gadā, tā var atspoguļot arī iepriekšējo gadu dāvanas tētiem.
* Idejai ieteicams pievienot nelielu pamācību, kādi izejmateriāli nepieciešami un kā šāda dāvana pagatavojama, lai to varētu izmantot arī citi Tēva dienas svinētāji.
* Ja ideja iesūtīta elektroniski, atsevišķi jāiesūta teksts doc formātā un bildes jpg formātā. 
* Konkursa darbus sūtiet līdz 17. septembrim (ieskaitot) uz e-pastu audra@mammam.lv vai pa pastu ar norādi “Konkursam”. Adrese: SIA Mammām un Tētiem, Brīvības iela 40-16, LV-1050. (pasta zīmogs 17. septembris).
Pieteikumā norādi pirmsskolas izglītības iestādi, grupiņu, bērnu skaitu, kontaktinformāciju.
* Uzvarētājus noteiksim 21. septembrī.
* Uzvarētāju noteiks Mammamuntetiem.lv redakcijas un BOSCH pārstāvju žūrija.

 

Par Tēva dienu
Tēva dienu Latvijā oficiāli atzīmē kopš 2009. gada. Tā svinama septembra otrajā svētdienā, un šoruden Tēva dienas festivāls kā plaši, ģimeniski svētki Rīgā būs jau piekto gadu pēc kārtas – tos organizē Latvijas vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Tēva dienas festivāls sāksies ar ģimenisku gājienu no Brīvības pieminekļa plkst. 12.00 un turpināsies Vērmanes dārzā kā sirsnīgi svētki visas dienas garumā. Tēva dienas festivāla lieldraugs ir veikalu tīkls “Rimi”. Informācija un pasākuma programma meklējama oficiālajā vietnē www.tevadiena.lv