Atklāta iedvesmas fotosiena „100 tēti Latvijai. Gaišas domas un stiprinoši vārdi no tēta tētim”

Gaidot Tēva dienas festivālu 2017, kas šogad notiek sestdien, 9. septembrī, Vērmanes dārzā, atklāta iedvesmas fotosiena „100 tēti Latvijai. Gaišas domas un stiprinoši vārdi no tēta tētim”. Tās mērķis ir ikvienam tētim Latvijā sniegt atbalstu un iedrošinājumu kļūt par vēl labāku tēti, un tajā aicināti iesaistīties tēvi no visas Latvijas. Fotosienu veido Latvijas vecāku organizācija „Mammamuntetiem.lv”. 

 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sākot no šodienas līdz pat Latvijas valsts simtgadei, Tēva dienas oficiālajā vietnē „www.tevadiena.lv” tiks veidota iedvesmojoša Latvijas tētu portretu galerija "100 tēti Latvijai", ko bagātinās viņu gaišās domas, atziņas par tēva lomu un pārdomas par to, ko viņi vēlas iemācīt un nodot tālāk saviem bērniem, kā arī stiprinoši vārdi citiem tētiem. Jau šobrīd vietnē „www.tevadiena.lv” vairāk nekā 15 tēti stāsta, kāpēc viņiem patīk tēva loma un kāpēc ir vērts būt tētim „uz pilnu slodzi”.

100 tēti Latvijai
"Restorāns 3", kur notika virtuālās fotosienas "100 tēti Latvijai" atklāšana, piedalījās tēti, kas fotosienai ar savu foto un atziņām par tēva lomu pievienojušies vieni no pirmajiem.

 

Tēvu atziņas 
Fotosienas „100 tēti Latvijai. Gaišas domas un stiprinoši vārdi no tēta tētim” atklāšanas pasākumā tēvi iesaistījās domapmaiņā, ko viņiem nozīmē būt tētim, ar kādām grūtībām ir saskārušies un kāpēc, neraugoties uz tām, vienalga viņi ir lepni un laimīgi saukt sevi par tēti.

100 tēti Latvijai

Mūziķis Gatis Indrēvics ar meitu Kati un grupas "Dzelzs vilks" līderis Juris Kaukulis.

„Vai man patīk būt tētim? Tu vienkārši esi tētis. Tas ir kā elpot, kā dzīvot. Man patīk, ka kopš bērnu ienākšanas ģimenē es vairāk ieklausos citos, mēģinu labāk izprast apkārtējos, sniegt atbalstu un domāt par viņu vajadzībām. Es vairs neesmu viens. Mēs pat neesam divi. Mēs esam ģimene,” stāsta Marta un Rūtas tētis Juris Kaukulis, grupas „Dzelzs vilks” solists.

 

„Bērni viennozīmīgi ir vislabākie pacietības un savaldīšanās mākas skolotāji, turklāt tieši bērni ļauj mums piedzīvot beznosacījuma mīlestību,” Kates un Haralda tētis Gatis Indrēvics, grupas „Auļi” mūziķis, militārais fotogrāfs.

tēva diena Normunds Baranovskis

Neilas tētis Normunds Baranovskis, pavārs, „Rimi bērniem” eksperts.

„Man šķiet, ka tētiem ar meitām ir vieglāk nekā mammām, veidojas labākas attiecības. Es gribētu meitai iemācīt savas mammas receptes, lai tās nodotu nākamajām paaudzēm,” Neilas tētis Normunds Baranovskis, pavārs, „Rimi bērniem” eksperts.

tēva diena kristaps smildziņš

Klāva, Lības un Sāras tētis Kristaps Smildziņš, žurnāla „Kas Jauns” galvenais redaktors.

Reklāma
Reklāma

„Pasaulē nav daudz supervaroņu, bet mani bērni tādi ir. Bez viņiem es nebūtu tur, kur šobrīd esmu. Bez viņiem neietu tālāk. Viņi mani iedvesmo, māca un pacieš,” Klāva, Lības un Sāras tētis Kristaps Smildziņš, žurnāla „Kas Jauns” galvenais redaktors.

tēva diena toms grēviņš

Dīdžejs Toms Grēviņš ar dēlu Edvīnu.

„Būt tētim nozīmē mosties līdz ar sauli vai pat pirms, arī brīvdienās, un nekad par to nebūt dusmīgam,” Everta un Edvīna tētis Toms Grēviņš, radio „Pieci.lv” dīdžejs.

100 tēti Latvijai

„Simts tēti nozīmē simts iedrošinošu smaidu un divsimts sargājošu roku, un tas ir tik daudz!” pauž projekta „100 tēti Latvijai” idejas autore, Tēva dienas festivāla organizatore un Latvijas vecāku organizācijas „Mammamuntetiem.lv” vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa. „Tētis bērna dzīvē ir tikpat svarīgs, cik mamma, un šī iedvesmas fotosiena ir iespēja pateikt paldies visiem labajiem tētiem, godināt tos tētus, kas jau šobrīd iesaistās bērna dzīvē un audzināšanā, tādējādi stiprinot viņu kā tēvu un vīriešu pašapziņu. Domāju, ka tētu paustā pieredze par tēva lomu varētu iedvesmot citus vīriešus Latvijā kļūt par vēl labākiem tētiem, tā veidojot laimīgāku sabiedrību. Un vēl – apkopojot simts un vairāk tētu portretus un domas, veidosies Latvijas tēta kopējais portrets.”

100 tēti latvijai

Veidot Latvijas iedvesmojošo tētu portretu var ikviens
Fotoprojektā aicināti iesaistīties tēvi no visas Latvijas, sūtot savu foto un kādu savu atziņu, kas radusies, esot tētim, uz e-pastu: redakcija@mammam.lv. Fotosienu aplūkot un uzzināt vairāk par iesaistīšanos var Tēva dienas oficiālajā vietnē „www.tevadiena.lv”. Gaidot Tēva dienu un godinot tētus, ikviens aicināts publicēt tētu bildes arī sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #TevaDienaKatruDienu un #100tetiLatvijai. 


Iedvesmas virtuālā fotosiena „100 tēti Latvijai” ir iekļauta Latvijas valsts simtgades programmā. 

Projekta “100 tēti Latvijai” idejas autors un organizators ir Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, kas jau piekto gadu Rīgā rīko Tēva dienas festivālu. Šogad Tēva dienas festivāls notiks 9. septembrī, un plkst. 12.00 sāksies ar ģimenisku, sirsnīgu gājienu no Brīvības pieminekļa uz pasākuma norises vietu Vērmanes dārzā. Tēva dienas festivāla 2017 lieldraugs ir veikalu tīkls "Rimi", kas festivālā priecēs ģimenes ar dažādām aktivitātēm "Rimi Bērniem spēļu parkā" un jau visu nedēļu, gaidot Tēva dienu, aicina tētiem lepoties ar šo tik svarīgo savas dzīves lomu un sociālajā tīklā Facebook izmantot šim notikumam īpaši radītu foto rāmi "Ir forši būt tētim!". Ikviens tētis var izveidot savu "Tēva dienai" veltīto foto, izmantojot saiti ej.uz/tevadienasfoto.

 

Tēva diena