Bērni liek biežāk skatīties spogulī. Dzīves spogulī. Raimonds Logins, Amēlijas, Naomijas un Matildas tētis

Amēlijas, Naomijas un Matildas tētis ir pašnodarbinātais, kā arī biedrības “Jauniešu Virzība” biedrs. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

100 tēti latvijai

Tētis Raimonds Logins stāsta: "Kopš esmu tētis, man patīk atklāt par sevi jaunas lietas. Pēkšņi saproti, ka 24 stundās spēj paveikt daudz vairāk! Patīk redzēt, kā bērni attīstās, dzīvo un vienkārši bauda dzīvi. Patīk, jo būt tētim nekad nav garlaicīgi!
Bērni liek biežāk skatīties spogulī. Dzīves spogulī. Iemāca klausīties, apstāties, pacelties līdz viņu līmenim un atkal spēlēties. Palīdz iegūt rūdījumu un riktīgi ceļ manu pašapziņu kā vīram - nu riktīgs mužiks veidojos! (Smejas). Tāpat meitas man iemāca ieraudzīt skaistas lietas sīkumos - skaņās un smieklus purkšķos!

Audzinot meitas, man svarīgākais ir dikti, dikti mīlēt un pārsteigt viņu mammu, manu sievu. Tas ir vislabākais mantojums, ko varu viņām atstāt - lai zina, kā īstam vecim jāmīl sava vienīgā sieviete.

Vai esmu piedzīvojis grūtības, būdams tētis? Protams! Pirmkārt, jau negulētas naktis un nākamās nepacietības pilnās dienas. Izgāšanās brīži, kad esmu ko solījis, bet neesmu izpildījis. Šie brīži ļoti sāp un liekas, ka esmu izgāzies. Laiks ir nepielūdzams un nenāk atpakaļ. Man jau tagad pietrūkst tā, ka savas mazās varu turēt rokās! Tomēr esmu sapratis, ka ir galīgi nepareizi raudāt, ka bērns ir mazs, sūkstīties, kad ir tīnis, vai dusmoties, kad izaug un aiziet. 
Audzinot meitas, man svarīgākais ir dikti, dikti mīlēt un pārsteigt viņu mammu, manu sievu. Tas ir vislabākais mantojums, ko varu viņām atstāt - lai zina, kā īstam vecim jāmīl sava vienīgā sieviete.

Reklāma
Reklāma

Kopā ar sievu vēlos parādīt meitām, ko nozīmē ticēt Dievam. Parādīt Dieva realitāti ikdienā. Vēlos iemācīt lūgšanu. Un ļoti gribētu, lai, izvēloties savu profesiju, meitas nejautātu, ko tādu dzīvē varētu darīt, bet gan, kādu problēmu šajā pasaulē vēlētos atrisināt. 
Ja man jautā par pārsteigumiem, esmu pārsteigts, ka nevienai no viņām nav manu brūno acu. Varbūt jaunākajai tomēr būs! Bioloģijas stundās man nestāstīja (vai arī palaidu garām?), ka zaļā krāsa dominē pār brūno."