Es gribētu iemācīt bērnam domāt un just. Gints Šauers, Noela tētis

Noela tētis Gints Šauers ir bijušais Nacionālo bruņoto spēku virsnieks, tagad tētis uz pilnu slodzi. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Stāsta tētis Gints Šauers: "Būt tētim man nozīmē ļoti daudz. Taču tas ir ne tikai prieks, bet arī liela atbildība. Nu ikdienā daudz vairāk sanāk domāt par drošību, veselīgo, labāko, dēla interesēm un vajadzībām. Noela entuziasms izmēģināt jauno parasti ir liels, bet ne vienmēr ir pietiekama izpratne, kas droši un kas ne. Un tādēļ ir domāts tētis, kas viņu pasargās. 6 gadus vecs bērns ne vienmēr pats izdomās, ko viņš vēlas, jo nav vēl gana plašas dzīves pieredzes, tādēļ vecākiem jābūt vērīgiem, lai to pamanītu un piedāvātu dažādību. 

Mīlestība dabiski grauj egoismu, jo tu saņem gandarījumu par to, ka dari labu.

Ikdienā no dēla mācos mazināt savu egoismu. Taču jāatzīst, ka tas nāk viegli, jo šajā gadījumā ir tieši tāpat kā attiecībās – mīlestība dabiski grauj egoismu, jo tu saņem gandarījumu par to, ka dari labu.
Es gribētu iemācīt bērnam domāt un just, mācēt salīdzināt informāciju, kas ir apkārt, paņemot to, kas ietekmē viņam svarīgās jomas un ļauj tās pavērst sev vēlamā virzienā. Gribētu iemācīt izjust ne tikai mirkļa baudas, bet arī tās, kas ilgtermiņā atstāj pozitīvu iespaidu uz personību. 
Mīlestība pret bērnu prasa būt gudram. Tētim jāprot noiet zelta vidusceļu starp "atdošu tev visu" un "varēsi tad, kad izaugsi liels"."

Reklāma
Reklāma

Foto tapis projekta "Rimi Bērniem" ietvaros.