Aizvien esmu pārsteigts par to, cik bērni ir gudri. Miķelis Rēdlihs, Justīnes un Agates tētis

Justīnes un Agates tētis Miķelis Rēdlihs ir hokejists, projekta "100 tēti Latvijai. Gaišas domas un stiprinoši vārdi no tēta tētim" dalībnieks.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

100 tēti latvijai

Stāsta tētis Miķelis Rēdlihs: "Man ir divas burvīgas meitas un, lai cik banāli tas skanētu, es viņām bieži atgādinu, ka viņas ir ļoti skaistas - kā ārēji, tā iekšēji. Man ir svarīgi, lai viņas to nekad neaizmirstu. 
Meitas man ir dāvājušas iespēju pasauli tvert un skatīt citām acīm. Man patīk būt tētim, jo caur šo lomu varu izjust vispārpasaulīgākās sajūtas un emocijas. Aizvien esmu pārsteigts par to, cik bērni ir gudri. Cik ātri mazajai sirsniņai jau ir savs redzējums un viedoklis.

Manuprāt, tēviem ir jāatceras, ka noteicošais nav tas, cik daudz laika tu pavadi prom no bērniem. Svarīgi ir tas, cik daudz esi savam bērnam, esot kopā.

Mani pārsteidz arī tas, cik ļoti man kā tētim ir svarīgi apzināties, ka meitenes pēc manis ilgojas un mani mīl. Tēta un bērna savstarpējai beznosacījumu mīlestībai ir baigais spēks, un tā iedod arī milzīgu pašizaugsmes lādiņu. Tā sajūta, ka tu mīli kādu simtreiz vairāk par sevi pašu, ir jaudīga. 
Lielākais pārbaudījums ir būt prom no meitām darba dēļ. Sabalansēt vainas apziņu un vienlaikus rādīt meitām piemēru, ka darīt darbu, ko mīli, ir ļoti svarīgi. Tā ir liela laime. Manuprāt, tēviem ir jāatceras, ka noteicošais nav tas, cik daudz laika tu pavadi prom no bērniem. Svarīgi ir tas, cik daudz esi savam bērnam, esot kopā. Jo lielākā dāvana bērnam noteikti ir kopā kvalitatīvi pavadīts laiks. Arī savām meitām vēlos iemācīt - ja kaut ko uzsāc, tad dari to ar pilnu atdevi."

Reklāma
Reklāma